fbpx BILLA дарява 100 000 лв. за борба с коронавируса в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BILLA дарява 100 000 лв. за борба с коронавируса в България

BILLA България ще дари 100 000 лв. за борба с коронавируса в страната в рамките на благотворителната кампания „Заедно срещу коронавируса“, инициирана от Българския Червен кръст. Акцията събира средства, с които да подкрепи усилията на Националния оперативен щаб за справяне с епидемиологичната ситуация, породена от разпространението на COVID-19.

В съответствие с препоръките на Оперативния щаб и Министерство на здравеопазването, със събраните суми БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на коронавируса.

„За BILLA винаги е било приоритет да помага на обществото в трудни моменти. В тежки ситуации като тази вярваме че най-добрият начин да се справим е, като сме обединени. Затова се надяваме, че с дарението си даваме положителен пример, с който ще привлечем и други компании, а и граждани, да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици“, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Всеки, който иска да подкрепи кампанията, може да го направи:

- чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори
- на банковата сметка на БЧК
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00
BIC: UNCRBGSF
- чрез online дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

BILLA има дългогодишно партньорство с БЧК и подкрепя различни каузи, насочени към подпомагането на социално слаби хора и социални институции за деца и възрастни. Само през последната година, в рамките на съвместна инициатива с БЧК, търговската верига събра и дари над 21 тона храни за нуждаещи се българи.