fbpx BILLA подкрепя значими свои каузи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BILLA подкрепя значими свои каузи

Три от своите дългосрочни кампании чрез отчисления по 0,01 лв. за всяка продадена бройка от марката BILLA ще подкрепи тази година търговската верига. През месец февруари ще бъде подпомогнат проектът за асистирано пазаруване, разработен съвместно със Съюза на слепите, като със събраната сума ще се закупят помощни средства за незрящи хора и хора с увредено зрение. През юли и август по 1 стотинка от всеки продаден BILLA бранд продукт ще отива за инициативата „За повече деца в България“, осъществявана съвместно с Фондация „Искам бебе“. През месец ноември ще бъде подкрепена кампанията в помощ на децата от SOS Детски селища.

„В BILLA вярваме, че мисията на всяка отговорна компания е да работи за развитието на обществото и да инвестира в значими проекти. Затова ежедневно полагаме усилия, за да търсим решения на наболели социални проблеми и да помагаме на нуждаещи се. През следващите месеци 1 стотинка от всяка продадена бройка от марката BILLA ще отива за кампании, които могат да променят към по-добро живота на десетки хора. Щастливи сме, че към тази инициатива ще привлечем и нашите клиенти, които, купувайки продукти BILLA бранд, ще подкрепят значими каузи“, коментира Управителят на BILLA България Бойко Сачански.

Благодарение на постиженията си в сферата на корпоративната социална отговорност компанията получи специална награда от Германско-българската търговско-индустриална камара. Търговската верига бе отличена и като най-значим корпоративен партньор в рамките на Първите годишни награди на SOS Детски селища.