fbpx Бизнес и администрация работят заедно в район Нови Искър | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнес и администрация работят заедно в район Нови Искър

Почти 40 компании, развиващи дейност на територията на район „Нови Искър” присъстваха на първия по рода си бизнес форум „Добрият пример от партньорството между администрацията и бизнеса”, организиран от Столична община – район „Нови Искър”. Целта на събитието бе чрез примери от практиката да се покажат успешните практики за реализирани социално отговорни инициативи, които столичният район е осъществил съвместно с бизнеса през тази година. В първото издание на форума бяха учредени и наградите за социално отговорен партньор на район „Нови Искър”, като бяха отличени 19 компании.

Кмета на район „Нови Искър”, Даниела Райчева показа добрите примери на над 15 успешни социално насочени инициативи между районната администрация и бизнеса през 2012 година. Сред открояващите се са справянето със зимното почистване и осигуряване на транспорт до откъснати населени места поради обилните снеговалежи в началото на годината, предотвратяването на опасността от наводняване на селищата в близост до реките Искър, Лесновска и Какач чрез почистване и укрепване на речните корите и почистването на няколко от най-големите нерегламентираните сметища в района. През 2012 г. в град Нови Искър е открита нова пожарна, изграден е пешеходен тротоар между кварталите „Изгрев” и „Гниляне”, възстановено е уличното осветление по моста над река Искър, облагороден е най-големия площад в град Нови Искър. „За нас е най-важно, че успяхме да накараме децата да се усмихват”, каза кметът Даниела Райчева. На територията на район „Нови Искър” през 2012 г. с помощта на бизнеса са изградени няколко детски площадки, а една млада, сляпа жена получи възможността да отгледа своето дете, като бяха осигурени пълен ремонт и оборудване на нейния дом.

Един от най-големите партньори на общината, „Holcim – Кариерни материали” АД, представи създадения „Обществено-консултативен съвет” към компанията, който за първи път частна компания реализира в рамките на нашата страна.

Списание "твоят БИЗНЕС" беше медиен партньор на проекта.