Бизнес проекти получиха безплатно финансиране

Трийсет и седем проекта се надпреварваха в конкурс за бизнес идеи, а шест се състезаваха на финала на конкурса, организиран от Финтрейд.

Марияна Викиева, собственик на „Мели М“ ООД, и нейният проект „Виртуална пробна“ бяха оценени най-високо от експертното жури на конкурса и получиха голямата награда от 5 000 лв. за реализиране на бизнес идеята – обогатяване на функционалността на своя онлайн магазин www.nosii.com с нов модул за дизайн. Благодарение на него, потребителите ще могат да създават свой модел национален костюм или отделен елемент от костюма (риза, престилка, сукман, пола, потур и т.н.) Фирмата е лидер в България в сферата на дизайна и производството на фолклорни костюми, музикални инструменти и аксесоари.

На второ място беше класиран проектът на Ива Тодорова от София и управляваната от нея фирма „Таратанци“ ООД. Основната дейност на компанията е да провокира интереса на обществото към българския фолклор чрез алтернативни игрови методи. С безлихвен кредит от 5 000 лв. за период от шест месеца, като втора награда в конкурса, тя ще има възможност да реализира своята идея „Пъзел за бродиране“ – игра под формата на пъзел и книжка, в която има информация за българските шевици.

Третата награда, също безлихвен кредит от 5 000 лв. за период от шест месеца, отиде при Драгомир Апостолов от Своге и неговата фирма „Меджик Грийн Ленд – МГЛ” ЕООД. Тя се занимава с разчистване на изоставени и занемарени терени в градската среда, а наградата ще помогне на компанията да закупи необходимите за разширяване на своята дейност машини.

Допълнителният приз на експертното жури беше връчен на Елина Черкезова – Велева и нейната частна детска градина („Ели и Гери“ ООД, София) за идеята да направи площадка за игра, насочена към връзката между децата и природата. Със своя проект финалистката спечели ваучер за безплатна електрическа енергия до 500 лв. за период от шест месеца. Наградата е предоставена от Ар Си Пауър Енерджи.

Медийното жури също определи за свой фаворит проекта „Виртуална пробна“ на Марияна Викиева. Тя успа да събере максималните оценки на представителите на медиите, с което получи специалният им приз.

Facebook comments