fbpx Бизнесът се съживява, коментират от панаира в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнесът се съживява, коментират от панаира в Пловдив

Повечето от участниците в Международния технически панаир в Пловдив, който завърши в края на миналата седмица смятат, че икономиката се раздвижва. Обнадеждаващ симптом за край на кризата е и фактът, че вече се усеща търсене на работници и специалисти. „В момента на индустрията са необходими кадри. В много машиностроителни заводи виждам майстори на средна възраст 60-65 години. Навсякъде търсят персонал“, коментира Иво Илиев, мениджър в „Бактрейд“, която е представител на над 20 чуждестранни компании у нас и вече 20 г. участва в Есенния панаир.
Като общ брой посетителите са били по-малко, но повечето са били специалистите, интересуващи се от бизнес, а това е добре смятат изложителите.

Въпреки лошото време, посетители имаше и то предимно мениджъри и предприемачи, ориентирани към иновации и делови контакти, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

За ЕСЕН 2014 вече мислят и други изложители. „Експозицията ни ще бъде по-интересна, ще правим демонстрации на машините в условия, сходни с реалните за работа”, заяви Николай Младжов, управител на „Зет и Ем Прайвит ко.“ и дилър на пътностроителна и кариерна техника „Хитачи“. Компанията беше най-големият изложител на Есенния панаир и негов основен партньор.
Още няколко фирми от строителния бранш имат големи щандове

“Участвам вече в 45-и панаир и на базата на опита си мога да поставя оценка 5.75 на тазгодишното издание”, твърди инж. Кирил Дренски. Има достатъчно участници, организаторите се борят да поддържат високо ниво, а що се отнася до посетителите – онези, които наистина се интересуват, са тук, аргументира се инж. Дренски. Фирмата, в която работи, предлага австрийски продукти на нашия пазар.

От Международния технически панаир разширява бизнеса си в България и полската „Лентекс груп“, която неотдавна купи пловдивското предприятие „Деворекс“. Т