Блестящо съзвездие за Ford

Ford е първият автомобилен производител с 6 различни специални награди от Euro NCAP за изключителни технологични иновации след отличаването на Системата MyKey в новата Fiesta и SYNC със Системата за спешни случаи в новите B-MAX, Fiesta, C-MAX, Focus и Kuga.

Ford постигна и максималните 5 звезди за безопасност за новите Kuga и Fiesta от независимата организация по безопасност на автомобилите.
Технологията MyKey в новата Fiesta позволява на родителите да поставят известни ограничения на младите шофьори с цел по-безопасно шофиране, ограничавайки максималната скорост и силата на звука на аудио системата.
В случай на сблъсък, SYNC със системата за спешни случаи асистира на пътниците да се свържат с местния номер за спешни случаи на 26 езика (водещ брой в бранша), които се говорят в 40 европейски региона.
Ford вече има Специални награди от Euro NCAP за Системата за активно спиране в града – система за безопасност, която помага на водача да предотврати сблъсъци с ниска скорост – налична в новите B-MAX и Focus

С 5 звезди за безопасност на Euro NCAP, новата Kuga постигна 88% за цялостна защита – най-високия резултат в историята за средно големите SUV, както и 94% за безопасност на възрастните и 86% – на децата. Новата Kuga също се предлага със SYNC и системата за спешни случаи, Системата за активно спиране в града и Системата за следене на мъртвата зона, която индикира с предупредителна светлина в страничното огледало за потенциална опасност в мъртвата зона на водача.

Новата Fiesta постигна 83% за цялостна защита и 5 звезди на Euro NCAP, 91% за защита на възрастните пътници, 86% – на децата. Освен дебюта на системата MyKey, тя предлага за първи път в сегмента Системата за активно спиране в града, SYNC със системата за спешни случаи и купе с над 50% здрава и ултра здрава стомана за допълнителна защита в случай на сблъсък.

Моля коментирайте