fbpx Българи честваха 3-ти март в Милано | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българи честваха 3-ти март в Милано

Българи честваха 3-ти март в Милано

За първи път Националният празник 3-ти март събра над 520 българи, живеещи в Милано и околностите, на грандиозно празненство. Вечерта започна с българския химн и продължи с програма с народни танци и песни. Всеки един от гостите бе закичен със специална мартеница, поръчана от Генералния Консул на България в Милано – Гарбис Агопян.
Честването на празника бе подпомогнато и от Богдан Киряков и Борис Папазов, българи, които отдавна живеят в Милано.

За създаването на истински български дух спомогна и фактът, че всеки гост донесе ястие от българската национална кухня - баница, пълнени чушки, мусака, мляко с ориз. Отец Ивалин Славов, настоятел на Българската православна църква в Милано, отслужи водосвет в памет на загиналите за свободата на България, благослови гостите и се помоли за тяхното здраве и благоденствие. За доброто и патриотично настроение на гостите се погрижи народната певица Костадинка Танчева от формацията „Сите българи”.

Известни българи като личната астроложка на Силвио Берлускони – Теодора Стефанова, председателят на Международния научен фонд Никола Николов; националните ни волейболисти и световни клубни шампиони Матей Казийски, Радостин Стойчев (треньор на Трентино Волей), Цветан Соколов и Христо Цветанов, които пристигнаха специално от отстоящия на 200 км от Милано гр. Тренто ; председателят на благотворителната фондация „Моята млада България” и известна модна мениджърка в Милано Албена Петрова допринесоха за създаването на уютна приятелска атмосфера на празника.

Facebook коментари