fbpx Българи с най-високото отличие в областта на коучинга | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българи с най-високото отличие в областта на коучинга

Професионалните коучове за изпълнителни директори Петър Горялов и Ирина Горялова от България бяха удостоени в лично качество с най-високото отличие в световната коучинг индустрия – Наградата на президента на Международната коуч федерация (ICF President’s Award). Връчването ѝ от настоящия президент на федерацията Ед Модел и речите на Петър и Ирина изправиха на крака аудитория от над 1000 професионални коуча от пет континента по време на Световната годишна конференция на федерацията, която се състоя от 24 до 27 септември в Лас Вегас, щата Невада, САЩ.

Това е най-високото отличие за значим принос в коучинг индустрията, за него не се кандидатства и се дава за пета поредна година лично от президента на един коуч или организация, избирани от над 100 държави от 5 континента. Присъждането на наградата на Петър Горялов и Ирина Горялова е прецедент, тъй като за първи път тя се връчва не на един коуч, а на двама, и то на семейство професионалисти. Ирина и Петър са и първите неанглоезични носители на отличието – досега с него са удостоявани двама британци, една американка и една австралийка. Първият награден за цялостен принос е сър Джон Уитмор от Великобритания, който пренася един от видовете коучинг от САЩ в Европа през 80-те години на миналия век.

Годишната конференция на Международната коуч федерация е най-голямото събитие в областта на коучинга в света. Сред лекторите и участниците в конференцията имаше не само професионални коучове от най-висока класа, а и ръководители и коучове работили по вътрешни коучинг програми в организации като „Гугъл”, Националната авиокосмическа агенция на САЩ (НАСА), „Боинг”, изследователи на коучинга от Харвардския университет и други. Информация за награждаването бе публикувана от над 70 медии, включително Reuters, CNBC, Market Watch, Yahoo Finance, Google Finance, местните канали в САЩ на ABC, NBC, FOX, CBS и други. (Повече за Международната коуч федерация вижте в бележките за редактора по-долу.)

„Има толкова много коучове членове на Международната коуч федерация в света, които вършат невероятни неща в техните местни общности. Толкова много животи са обогатени благодарение на тяхната работа. Петър и Ирина изпъкват с техните забележителни постижения през последните няколко години.” С тези думи президентът на федерацията за 2011 г. и професионален сертифициран коуч Ед Модел започна церемонията по награждаването на Петър Горялов и Ирина Горялова, която продължи необичайните 20-ина минути и завърши с това, че присъстващите около 1000 професионални коучове от цял свят бурно аплодираха на крака удостоените с високото отличие българи.