fbpx Българите масово ще посрещнат Великден вкъщи с домашно приговена храна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Българите масово ще посрещнат Великден вкъщи с домашно приговена храна

Българските потребители предпочитат да посрещнат Великденските празници традиционно. 68% от участниците в проучване на мобилното приложение  Broshura.bg заявяват, че ще празнуват със семейството и/или с приятелите си в собствения си дом, а близо 93% ще поставят домашно приготвени ястия на великденската си трапеза, вместо да поръчат от ресторант (≈3%) или да разчитат на приготвена от роднини/приятели храна (≈5%).

И въпреки че преобладаващата част от потребителите планират да закупят  само хранителни продукти (67%), домашният уют също е от водещо значение - 27% от запитаните планират да закупят и декорация и други продукти за дома.

Забелязва се също интерес към сезонните продукти за градината и терасата (≈16%), като част от потребителите планират и освежаване на пролетния си гардероб покрай Великден (≈15%). От бюджета, който потребителите отделят за празника, 65% от тях ще похарчат до 200 лв. за покупки, което е приблизително същия бюджет, който са отделили за празника и миналата година.

Най-голяма част, близо 73% от анкетираните, се информират за великденските предложения и промоции от сайта и мобилното приложение на Broshura.bg, като близо 90% заявяват, че представените оферти влияят на решението им за покупка.

Резултати от друго потребителско проучване на Offerista от месец февруари посочват, че при пазаруване във физически магазини от водещо значение за потребителите са промоциите и наличността и асортимента, a най-важното при избора на място, където да направят покупките си, е съотношението цена-качество.