Българите предпочитат BMW с Xdrive система

Българите предпочитат BMW с Xdrive система

До края на август в България са доставени 541 автомобила BMW (-1,6%), 46 MINI (-1,3%) и 42 мотоциклета BMW (-4,5 %). Това обяви BMW Group България, с което запазва лидерската си позиция в премиум сегмента, а пазарният й дял, остава стабилен. Очакванията са към края на годината при марката BMW и BMW Motorrad да бъде достигнат едноцифрен ръст в сравнение с годишния резултат за 2015 г. При MINI предстои да бъде разкрит пълният потенциал на новото MINI Clubman. 

Най-голям в продажбите отново има BMW X5 с 16% от доставките, следван от друг представител на BMW X семейството - новото BMW X1 с 13% от общата реализация и съвсем близо като резултат BMW X6, 13% . Разпределението по модели в X семейството е относително балансирано с малко свръхпропорционално представяне на BMW X5. (BMW X5 - 28%, BMW X1 – 22%, BMW X6 – 22%, BMW X4 – 13% и BMW X3 – 15% от всички BMW X автомобили). 

Представянето на суб-бранда М на българския пазар продължава да набира скорост, като общият брой реализирани M автомобили за първите осем месеца на 2016 г. надхвърля годишният резултат от предходната година, а изборът на клиентите обхваща цялата палитра от предложения.

По отношение на разпределението на основните елементи на силовия тракт и през настоящата година

Близо 90% от продадените автомобили са оборудвани с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive, която вече се предлага в повече от 100 модификации от почти всички моделни серии. Българите я предпочитат заради добрите възможности и ефективност, но също и заради състоянието на пътната мрежа в страната. Отчита се и пълна доминация на автомобили с дизелово гориво, които съставляват 90% от реализираните возила.

При MINI два са основните модели, които оформят търговския резултат на марката – класическото MINI Hatch 26% и MINI Countryman, който дори и в последната година на производството си запазва дял от почти 40%. MINI Clubman, който беше представен у нас в началото на лятото, предстои да разшири пазарното си присъствие благодарение на изключителната си функционалност и от компанията очакват истинската му пазарна реализация. 

Facebook коментари