fbpx България е най-предпочитаната дестинация за полските туристи през 2023 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

България е най-предпочитаната дестинация за полските туристи през 2023 г.

етикети

“Полският пазар е изключително важен за нас и в мое лице имате пълна подкрепа, за да може полските туристи да се чувстват добре в България“. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на работната си среща с Н.Пр Мачей Шимански - извънреден и пълномощен посланик на Република Полша в Република България. Страната ни може да предложи много повече от традиционно силните летен и зимен сезон. “Наред с летния туризъм, България се превръща в предпочитана дестинация за ски, културно-исторически, уелнес и СПА туризъм, както и предпочитано място за работа на дигиталните номади”, допълни министър Динкова и подчерта, че алтернативния туризъм започва да играе ключова роля в развитието на националния туризъм на държавите, като допринася със своята добавена стойност и увеличава интереса към комбинирания туристически продукт.

През тази година се отчита изключително засилен интерес към България, отбеляза от своя страна Н.П.р Мачей Шишмански. “Последните данни показват, че България е най-предпочитаната дестинация през 2023 г., като нашите прогнози са, че тази година ние ще надскочим нивата от предковидната 2019 г.”

Беше повдигнат и въпроса за обезпечаването на повече сигурност за туристите избрали България и възможността за командироването на полски полицаи, които да се грижат за сигурността на туристите в най-предпочитаните от тях курорти. Министър Динкова изрази готовност да съдейства на всички нива, за да може подобна стъпка да се реализира в най-кратък срок.

Обсъдено беше и участието на България във Втория Европейски конгрес за спорт и туризъм, който ще се проведе в гр. Закопане, в периода 26-28 септември 2023 г.

Поради големия интерес предстои организирането на още едно „роуд шоу“ в Полша, при което представители на туристическия сектор в България да се срещнат с техни потенциални партньори.