fbpx България е сред участниците в първия видео конкурс на Световната организация по туризъм | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България е сред участниците в първия видео конкурс на Световната организация по туризъм

За първи път в рамките на Генералната Асамблея на Световната организация по туризъм ще се проведе видео конкурс с рекламни клипове на страните членки на СОТ. Допуснатите до конкурса промоционални видеа ще бъдат излъчени в рамките на 21-то издание на Генералната асамблея. Спотовете са достъпни онлайн на страницата на Световната организация по туризъм. Предвидените награди са две: една, която ще се присъжда от специално избрано жури от членове на СОТ и наградата на публиката, която ще избере своя фаворит онлайн.

Онлайн гласуването за наградата на публиката вече започна и ще приключи на 10 септември 2015 г. Общо 45 държави са заявили участие, сред които и съседните Гърция, Румъния и Турция. Всеки, който иска да даде подкрепа за българския клип може да направи това тук.

Клипът, с който Министерство на туризма представя страната ни е имиджов, с акцент върху Пловдив като предпочитана дестинация за винен туризъм и като културна столица на Европа за 2019 г. Премиерата на видеото беше през май т.г. по време на световния винен шампионат Concours Mondial de Bruxelles 2015 в Йезоло. Догодина Пловдив ще е домакин на престижното състезание, което традиционно събира най-добрите винопроизводители и дегустатори от над 300 държави.

Акценти в промоционалния клип на България са както природните и културни дадености на страната, така и историческите факти и събития, които привличат вниманието и заслужават да бъдат споделени.