fbpx България е в топ 10 на знаещите английски език | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България е в топ 10 на знаещите английски език

България е в топ 10 на знаещите английски език

За първи път представители на престижния университет Кеймбридж гостуваха в София, за да презентират дейността си в частта за изучаване на английски език пред българските медии. Гост презентатори бяха Стив Маккена, директор „Комуникации“, и Дионисия Иоано, директор „Маркетинг” на Cambridge English Language Assessment за Южна Европа.

Изпитите на Университета Кеймбридж за оценяване на английски език (Cambridge English Language Assessment), част от Университета Кеймбридж, имат за основна цел да помагат на хората по цял свят да учат и общуват на английски по-пълноценно. Изпитите са както за учащи, така и за учители – и са насочени към всички, които желаят да подобрят шансовете си за кариерно развитие, образование или да се подготвят за пътуване и живот в чужбина. В световен мащаб те се приемат от над 20 000 училища, университети, частни компании, министерства и държавни организации.

Всяка година над 5 милиона души в 130 страни полагат изпитите на Университета Кеймбридж, като учебното заведение си сътруднич с 30 000 изпитващи, 2 700 изпитни центрове в 130 страни и 52 000 регистрирани подготвителни центрове.

„Като част от Университета Кеймбридж, нашата цел е да подкрепим изучаването и преподаването на английски език. Нашите сертификати са доказателство за това, че човек не просто знае езика, но и може да го използва пълноценно в следването, работата и ежедневието си. Броят на училищата, с които работим в България, непрекъснато расте и сме изключително радостни от факта, че българските ученици се справят много по-добре на изпитите в сравнение с много свои връстници по цял свят“, коментира Дионисия Иоано, маркетинг директор на Cambridge English Language Assessment за Южна Европа.

Изпитите имат над 100-годишна история в оценяването на английския език, като от 1913 г. до момента са проведени над 55 милиона изпита. Интересен факт е, че спрямо европейските държави, България се нарежда на 7-мо място по познания по английски език, изпреварвайки държави като Германия, Австрия, Швейцария. В челната тройка се подреждат Естония, Швеция и Холандия.


 


 


 

Facebook коментари