fbpx България е в топ дестинациите на света за 2014 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България е в топ дестинациите на света за 2014 г.

България е в топ дестинациите на света за 2014 г.

България може да се нареди и в положителни класации. Тя е подредена на осмо място в класация на британския издател на туристически наръчници, карти, книги Rough Guides.
Сайтът на издателството представя най-интересните дестинации в света. На първо място британските автори поставят Етиопия, следвана от Мадагаскар, Бразилия, Турция, Грузия, Руанда, Япония и Македония.
България е п редставена като страна със страхотни плажове, мек климат, ниски цени, красиви исторически градчета и дружелюбни хора. Тя е определена като по-евтина алтернатива на Хърватия, с по-малко туристическа навалица. „Черноморските курорти са пълни с хора, а ските, планинските походи и карането на велосипеди стават все по-популярни, особено в планинския масив Витоша край София, Родопите на юг и издигащите се гранитни върхове на Рила”, може да се прочете в сайта.
Издателството предлага и осем места, които не трябва да се пропускат в страната ни. Това са храм-паметника „Александър Невски” в София, Рилския манастир, стария град на Пловдив, Витоша, Копривщица, плажните барове по Черноморието, киселото мляко и наблюдението на птиците в страната ни.