fbpx България има много добър туристически имидж в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България има много добър туристически имидж в Европа

Приключи най-мащабната рекламна кампания на българския туризъм в Германия, Великобритания и Русия, която обхвана аудитория от 66 млн. души. Това каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на заключителната пресконференция за реализацията на проекта,съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Рекламната кампания е на стойност около 7 млн. лв. с ДДС.

При проведена анкета в Германия например, седем от всеки 10 потребители на български туристически продукт са разпознавали много добре страната ни. Там вече пробива път визията за нашите СПА и балнеокурорти. За Русия страната ни продължава да е с много положителен имидж, като се засилва оценката за качеството на храната, водите, природните дадености. Британците свързват България предимно с традиционния за тях ски туризъм и атрактивните цени.
Информацията за България до потенциалните клиенти от трите пазара достига до тях предимно чрез интернет, като водеща по този показател е Русия (25%). Следват материалите от каталозите и брошурите, телевизиите, пресата, тиражираните впечатления от журналистическите турове и др. Осезаемо положителен е ефектът от рекламата за България и по паневропейските тв канали.