fbpx България се представи на международния фестивал Belgrade Manifest 2016 в Сърбия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България се представи на международния фестивал Belgrade Manifest 2016 в Сърбия

България бе сред страните-участници във второто издание на международния фестивал Belgrade Manifest в сръбската столица, който се проведе от 27 до 29 май на територията на живописната крепост Калемегдан, която се намира в северната част на Белград , на брега на р. Дунав.

Министерството на туризма организира представянето на страната ни на изложбена площ от 100 кв.м. с четири шатри. На него, заедно с министерството, четири български общини – Царево, Банско, Троян и Карлово, рекламираха възможностите за целогодишен туризъм у нас, както и уникалността на своя регион. Фолклорните изпълнения на ансамбъла от Банско, керамичните съдове на Троян и розовото карловско сладко печелят почитатели сред посетителите на изложението. В българските шатри се предлагат и традиционни специалитети и висококачествени вина.

Участниците във второто издание на Belgrade Manifest са над 2 000, сред които Черна Гора, Унгария, Румъния, Македония, Словения, Гърция, Турция, Тунис, Холандия и др.

Belgrade Manifest е платформа, която дава възможност да се промотират едни от най-добрите събития и туристически дестинации от Балканския регион и света. Организацията на мероприятието представя на посетителите автентичния дух и културно-историческото наследство на всяка една от страните-участници. Съпътстващата фестивала програма включва и различни активности като езда, театрални представления, концерти, уъркшопи и игри.

За миналата година над 346 хил. туристи от Сърбия са посетили страната ни (11% ръст спрямо 2014 г.), което я нарежда на 7-мо място от всички чуждестранни пазари.