fbpx България ще организира туристически панаир в Париж | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България ще организира туристически панаир в Париж

Вече се подготвя провеждането на туристически панаир в Париж по време на изложбата на тракийските ни съкровища в музея Лувър. Това съобщи в Добрич министърът на туризма Николина Ангелкова. По-рано през деня тя проведе работна среща с представители на местната власт и туристическия бранш.

Проявата във френската столица се планира за последната седмица на месец май и ще се състои в рамките на няколко дни на открито, близо до Лувъра. Анимираната програма ще представи културата на страната ни, характерните й храни, ястия и винопроизводство, както и разнообразните възможности за целогодишен туризъм, включително културно-исторически маршрути. Министерството на туризма ще осигури рекламни материали, които популяризират България като атрактивна дестинация. Панаирът се организира от българското правителство с подкрепата на Столична община, Министерството на туризма, посолството ни в Париж, местните власти във френската столица и др.

„В Област Добрич попадат редица важни обекти, които генерират сериозен туристически поток“, каза още министър Ангелкова. Според информацията, получена в Министерството на туризма, в областта има 37 туристически атракции, 12 от които са в община Добрич. „Това заедно с уникалната природа и близостта на морето са предпоставка за още по-динамично развитие на туристическия отрасъл в региона“, каза министър Ангелкова. Тя цитира данните на НСИ, че през 2014 г. в областта са реализирани близо 1.8 млн. нощувки, от които над 1.3 млн. на чуждестранни граждани, а приходите от тях са за общо над 87 млн. лв. (включително над 65 млн. лв. от чужденци).

„Всяка година 200 подготвени кадри за работа в туристическия сектор завършват специализираната професионална гимназия в град Добрич. Добрите специалисти са много важни за повишаване качеството на туристическия продукт“, подчерта министърът. Тя заяви още, че министерството работи активно и за актуалното регламентиране на дейността на къмпингите, които са от съществено значение за развитието на туризма в региона.