fbpx България става перспективен пазар за технологии и оборудване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България става перспективен пазар за технологии и оборудване

Чуждестранният бизнес засилва интереса си към България като пазар за внос на  технологии и техника. Това е една от тенденциите, открояващи се на предстоящия  Международен технически панаир  в Пловдив, който ще се проведе от 29 септември до 4 октомври 2014 година. Досега в него са се включили компании от 31 държави, официално участие ще има Австрия, а колективни участия –  Германия, Италия, Китайско Тайпе, Словакия и Чехия.

Очакванията на австрийските производители на промишлено оборудване по отношение на България са високи –  нашето присъствие  на Международния  панаир в Пловдив е значително по-голямо от предходните години, посочва  д-р Михаел Ангерер, търговски съветник към посолството на Австрия в България, в статия в бюлетина „Бизнес новини от Австрия“.

Според д-р Ангерер скоро може да се очаква активизиране на инвеститорите в България. Изискванията за качество се повишават и правят инвестициите в модернизиране на производствената база необходими, още повече, че и през новия програмен период на ЕС за тази цел са предвидени средства от еврофондовете, обяснява той и прогнозира, че това ще увеличи австрийския износ на технологии и техника към България.

Със същата нагласа на Есенния панаир се представят и големи компании от Русия, предлагащи най-новите си разработки.  Световни производители като Германия, Италия, Република Корея, Турция отбелязват силно присъствие на най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа.  Той събира  бизнеса от сферата на   машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето.

Фирми, които имат нови продукти, са тук заради шанса да ги покажат пред представители на над 30 държави, да се съпоставят с конкурентите си и да намерят нови клиенти.