fbpx България търси бизнес контакти на iconvienna | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България търси бизнес контакти на iconvienna

От 13 до 15 април тази година във Виена ще се проведе за седми път Европейският форум за бизнес и инвестиции iconvienna 2011. Акцентите на тазгодишния форум са поставени върху иновациите, енергетиката, финансирането на проекти, както и регионалното сътрудничество. Специален гост на тазгодишното издание на ще бъде българският министър на околната среда и водите Нона Караджова.

Организацията iconvienna е създадена през 2004 с цел насърчаване на иномическите контакти между австрийски и международни предприятия, от една страна, и централно- и източноевропейски, както и руски региони, от друга. През годините организацията се превърна в непрекъснато развиващата се мрежа, известна под името iconvienna Business Network. Под мотото "Правете контакти за контракти" провеждащият се през април всяка година форум под патронажа на виенския кмет дава възможност за активен диалог и непосредствени контакти между участниците.
iconvienna е международен специализиран конгрес за иновации, информации и консултантска дейност с акцент върху Източна и Централна Европа. Целите, които си поставя, са създаването на глобална мрежа за развитие на бизнеса, обмен на информация и знания, установяване на контакти и сътрудничество и стартиране на конкретни проекти, проучване на пазарните потенциали в европейското пространство. От 2005 г. до днес във форума са участвали ок. 5000 участници от 74 страни. Всяка година акцентът се поставя върху различна държава. Сред гостуващи региони през годините е била и София.