fbpx България участва на международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

България участва на международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон

Днес беше открито 41-то издание на международното туристическо изложение World Travel Market в гр. Лондон,  което тази година се провежда в хибриден формат -  присъствено от 1 до 3 ноември 2021 г. и виртуално в периода 8-9 ноември. На националния щанд заедно с Министерство на туризма се представят общо осем съизложители – туроператори и две общини – Столична община и Варна. Великобритания е един от приоритетните за страната ни пазари, а участието на България е в съответствие с Програмата за национална туристическа реклама през 2021 г. В рамките на изложението участва екип на министерството на туризма, воден от заместник-министър Ирена Георгиева, която днес проведе работни срещи с едни от водещите туроператори на пазар Великобритания.

World Travel Market /WTM/ е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и второто по големина в света туристическо изложение след ITB - Берлин. Традиционно форумът събира десетки хиляди посетители – професионалисти от туристическата сфера. Всички участници - както посетителите, така и изложителите представляват голямо разнообразие от компании и сектори, продукти, услуги на работещи в туристическата индустрия.

Страната ни е позната сред гражданите на Великобритания като дестинация, предлагаща предимно почивки на море и ски ваканции. През 2021 г. се потвърждава тенденцията сред британските туристи, почивали извън страната си, да предпочетат да посетят позната дестинация, като 53% от тях смятат, че тестването за COVID-19 при пътуване в чужбина е много важно за тяхната безопасност.

В тази връзка България има изключителен потенциал за увеличаване броя на пътуванията от Великобритания с цел културно-познавателни обиколки, СПА и уелнес, комбинирани турове на море и планина и други специализирани форми на туризъм като еко и селски туризъм, приключенски, голф, бизнес и конгресен туризъм /MICE/, фестивален и други, които ще бъдат представени на българския щанд пред многохилядната публика по време на туристическото изложение.