fbpx Българо-катарски бизнес съвет ще подпомага бизнеса между двете страни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българо-катарски бизнес съвет ще подпомага бизнеса между двете страни

Инициативна учредителна среща за създаването на Българо-катарски бизнес съвет (БКБС) при БТПП се състоя в Палатата. Идеята за създаването на съвета възникна и бе дискутирана по време на посещението на българска бизнес делегация в Катар през 2007 г. Председателят на Палатата Цветан Симеонов изказа благодарност на Аспарух Карастоянов за положените усилия и професионални контакти за реализиране на идеята.

Осем фирми-учредители представиха своята дейност. Те са от браншовете консултантски услуги, търговия, туризъм, животновъдство, строителство, земеделие и производство на строителни материали. Учредителите избраха ръководство на БКБС с председател Аспарух Карастоянов. Срещата продължи с приемането на програма за 2012 г.:

13 – 15 март - участие в Българска национална изложба в Доха, Doha International Exhibition Center, организирана от ИАНМСП; септември - посещение на бизнес делегация от Катарската търговско промишлена палата в България; Разработване на интернет страница на съвета; Обмен на икономическа информация с Катарската ТПП; Подпомагане и установяване на контакти с катарски компании.