fbpx Българо-холандски семинари ще разясняват преструктурирането на млечните квоти у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българо-холандски семинари ще разясняват преструктурирането на млечните квоти у нас

Българо-холандски семинари ще разясняват преструктурирането на млечните квоти у нас

От 12 до 15 септември 2011 година Министерството на земеделието и храните организира провеждането на осем поредни българо-холандски семинара на тема: „Преструктуриране на млечните ферми, управлението на млечните квоти в България и перспективите в международен план”.
Семинарите ще се проведат в градовете Каолиново, Каспичан, Опака, Антоново, Стражица, Златарица, Габрово и Севлиево. В тях ще участват експерти от МЗХ, Областни дирекции „Земеделие”, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Национална служба за съвети в земеделието, Областни дирекции по безопасност на храните и млекопроизводители и одобрени изкупвачи на краве мляко.
Водещ лектор на семинарите ще бъде Герард Креберс – началник отдел в млечния борд на Кралство Нидерландия. Креберс е с дългогодишен опит в управлението на млечните квоти. От българска страна основни лектори са експерти в дирекция „Животновъдство” към МЗХ.
По време на семинарите ще бъдат разгледани основно въпросите по преструктуриране на млечните ферми, управлението на млечните квоти в България и перспективите в международен план, като ще бъдат направени констатации и професионални препоръки за оптимизиране на животновъдството като цяло.

Facebook коментари