fbpx Българска софтуерна компания е лидер сред стартъпите в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Българска софтуерна компания е лидер сред стартъпите в Европа

По време на тазгодишното издание на най-влиятелното технологично събитие за стартъпи в Централна и Източна Европа - Podim DX, сред 800 други участници, отличена с приз бе българската софтуерна компания CloudCart. Последният кръг на конкурса (от общо 5) и церемонията по награждаването се проведоха в комплекс
Maribox в Марибор, Словения, където родните експерти в електронната търговия бяха избрани сред останалите 5-ма финалисти.
На формата присъстваха лично Николай Илиев - Главен изпълнителен директор на CloudCart и Маркетинг директорът на компанията - инж. Евгени Йорданов, които представиха основните предимства на платформата за електронна търговия.

“За целия ни екип е изключително голяма чест и огромно вълнение, че спечелихме тази награда. Помогнахме на хиляди търговци на българския пазар да се дигитализират и да бъдат успешни, затова съвсем естествено следващата ни цел стана Европа. След като получихме това признание, вече съм сигурен, че все повече
се доближаваме до нея”, коментира Николай Илиев.

Като победител в Podim Pitching Competition 2022, екипът на CloudCart България ще има възможността да участва в тридневния формат с технологична насоченост Podim London Springboard, който ще се проведе тази есен в Лондон. На софтуерната компания се предоставя и място в Bootcamp – структурирана програма, която дава достъп до много практически знания за набирането на инвестиции.

В технологичен аспект от CloudCart споделиха, че ще продължават да следват своята мисия да подпомагат развитието на електронната търговия в Европа със създаването на множество партньорства, автоматизации, интеграции и най-вече - първия по рода си за страната ни 360° маркетплейс за услуги в сферата на електронната търговия.

Тъй като платформата е силно маркетингово ориентирана, най-новата й услуга цели именно да улесни предприемачите в правенето на онлайн маркетинг, чрез подобрения и автоматизации с AI (изкуствен интелект). За да се отговори на нуждите на сектора е създадена и новата инфраструктура, която позволява на търговците лесно да управляват дигиталните си маркетингови активности от едно място - административния панел на електронния им магазин. С CloudCart Campaigns те ще могат да изпращат продажбени оферти, базирани на действията на потребителите, през различни канали за комуникации, като за начало са имплементирани Viber, Email и SMS.