fbpx Българската логистичсна компания Дискордиа вече има флотилия от 1000 камиона и 1700 служители | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Българската логистичсна компания Дискордиа вече има флотилия от 1000 камиона и 1700 служители

Дискордиа, една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, вече разполага с 1000 собствени камиона от най-ново поколение. Това ключово постижение е поредно доказателство, че въпреки трудностите и трусовете в световната икономика в последните месеци, компанията върви уверено напред и вече е най-голямата транспортна компания в страната.

Тази година е двойно специална за Дискордиа, защото освен рекорден ръст във флотилията си, тя празнува юбилей – 30 успешни години на пазара. Основана през 1992 г. във Варна със само 2 автомобила, компанията днес е пример за устойчив бизнес модел, лидерство и визионерство в сектора с флотилия от 1000 камиона и екип от над 1700 служители. Компанията регистрира средногодишен ръст от над 40% всяка година през последните пет и продължава да внедрява иновации, да разширява автопарка и екипа си.

Основен принос за тези постижения имат модернизацията и инвестициите в нови технологии, както и постоянната оптимизация на процесите с цел подобрение на работата и нивото на обслужване. Компанията инвестира в най-нови системи за тежкотоварни автомобили с цел намаляване на въглеродните емисии и осигуряване на комфорт и безопасност на водачите. Превозните средства във флотилията са от най-ново поколение, а партньори на компанията са три от най-големите производители на камиони в света.

„Само преди няколко месеца отбелязахме два успеха: закупуването на камион 900 и назначаването на служител 1500, а днес вече празнуваме флотилия от 1000 камиона с екип от над 1700 души. Изключително удовлетворени сме от темповете, с които компанията се разраства, както и от интереса на млади и амбициозни хора, които проявяват желание да работят при нас. Растежът се дължи именно на нашия мотивиран екип и искам искрено да благодаря на всички за професионализма и отдадеността. Сигурен съм, че тази година, в която празнуваме и 30-годишен юбилей, ще имаме още много успехи заедно“, каза Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа.