fbpx Българската технологична компания Balkan Services отпразнува 15 години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Българската технологична компания Balkan Services отпразнува 15 години

етикети

Този месец българската компания Balkan Services отпразнува своя 15-ти рожден ден. В началото на юни консултантската ИТ компания събра своите служители, клиенти и партньори, за да сподели с тях постигнатите успехи и отминаването на една предизвикателна година.

„Много съм благодарен на времето и на ситуацията, че успяхме да се съберем, за да отпразнуваме този 15-ти рожден ден. Ние като едни подрастващи тийнейджъри за 15 години успяхме да спечелим над 270 клиента. Искам да благодаря на всички клиенти, защото без Вас нямаше да ни има. Искам да благодаря и на колегите, тъй като без тях съвсем нищо няма да може да се случи. Бих искал да благодаря също и на нашите партньори, защото без успешното ни сътрудничество през годините нямаше да сме и наполовина толкова добри, колкото сме“, сподели Владимир Рашев, управляващ партньор в Balkan Services.

Той допълни, че пандемията е предоставила нови възможности за развитие на компанията, осъществени са промени в организационната структура и е поставен още по-голям акцент върху проектния мениджмънт. Освен това през следващите години Balkan Services планира все повече да се фокусира и върху създаването на полезно съдържание в своя блог със съвети от експерти в бизнес софтуера, реални примери и добри практики за развитие на бизнеса чрез модерни технологии. „Когато има криза единият вариант е да се скриеш и да чакаш да отмине. Другият вариант е да се опиташ да я използваш и ние направихме точно това. Изградихме стратегия, която да ни даде перспектива за развитието на фирмата в следващите 5 години“, допълва Рашев.

По случай празника компанията избра да подкрепи Фондация „Тео“, чиято основна цел е подпомагане на школата по приложна математика и физика на „златния“ учител на България – Теодосий Теодосиев. Гостите на събитието също имаха възможност да се включат в каузата, като вместо подаръци можеха да дадат своя принос за развитие потенциала на българските деца.

„Светът става все по-конкурентен. В Китай има университети, в които за едно място кандидатстват 10 хил. човека. Всяка година там 4 млн. души завършват математика и физика. Последната година преди пандемията в Китай са направени повече технически патенти, отколкото в Съединените американски щати“, изтъкна Теодосий Теодосиев. По думите му, за да могат и българските деца да се конкурират в подобна среда, те отрано трябва да се научат да четат, за да развият своя понятиен апарат и хуманитарна интелигентност, а след това е добре да се занимават и с точни науки.

Присъстващите на събитието не пропуснаха да отправят и своите пожелания към Balkan Services за много бъдещи успехи, клиенти и хубави поводи, запомнящи се с весело настроение, нови познанства и приятни моменти. Голяма част от клиентите изразиха своята благодарност за личното отношение и разбиране, което винаги са получавали, за дългосрочното партньорство и мотивацията на екипа на компанията да предлага идеи за решаване на бизнес казусите и да върши своята работа по най-добрия начин.