fbpx Български софтуерни компании на Световния мобилен конгрес в Барселона | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български софтуерни компании на Световния мобилен конгрес в Барселона

Българската асоциация на софтуерните компании БАСКОМ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) организират посещение на 14 софтуерни фирми от България на Световния мобилен конгрес, който се провежда от 14 до 17 февруари в Барселона. Събитието е водещата световна конференция и изложение в сферата на мобилните комуникации и очакванията са тази година то да събере представители на над 1300 телекомуникационни компании. БАСКОМ ще организира и координира програмата на посещението и срещите с локални организации и фирми.

„През последните години мобилните приложения се превърнаха в един от най-бързо развиващите се подсегменти на софтуерната индустрия и участието на български софтуерни фирми в събитие с мащабите на Световния мобилен конгрес ще им предостави чудесни възможности да разширят своите международни контакти, да се срещнат с потенциални партньори или клиенти, както и да останат в крак с най-новите тенденции в сектора. Една от ключовите цели на нашата асоциация е да подобри конкурентоспособността на българския софтуерен бранш на международния пазар и участието в изложението ще ни позволи да се доближим до нея“ - заяви Георги Брашнаров, председател на Управителния съвет на БАСКОМ.

Компаниите, които ще се включат в търговската мисия, са Bianor, Melon, Nemetschek Bulgaria, ORAK Engineering, Novorell Technologies и др.

Визитата се финансира по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.