fbpx Български стартъп привлече 4 млн. лв. инвестиции в сферата на HR бизнеса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Български стартъп привлече 4 млн. лв. инвестиции в сферата на HR бизнеса

Българската иновативна платформа за свързване на кандидати и работодатели nPloy затвори своя първи инвестиционен рунд в размер на почти 4 млн. лева. Основен инвеститор в рунда е българският инвестиционен фонд “Морнингсайд Хил”, като целта на финансирането е развитие на платформата и навлизане на нови пазари в централна и източна Европа.

“Масовите онлайн платформи за търсене на работа не само в България, но и в Европа често са тромави и неефективни. Това искаме да променим с nPloy, като успешно разработихме иновативна job-matching платформа по модела на приложенията за запознанства. Заменихме стандартния процес на предварителен подбор с алгоритъм с изкуствен интелект, който позволява на потребителите да виждат само подходящи за опита им позиции, а на работодателите - лесно да получават релевантни кандидати.” споделя Константин Цонев - един от основателите на платформата.

В момента nPloy се използва от над 85 хил. потребители и над 500 работодатели в страната, сред които BIC, SAP, Lidl, Postbank и др. Платформата предлага изключително прозрачен и ефективен процес на подбор. В нея компаниите имат достъп до информация за професионалния опит и умения на всеки кандидат, но не и до лични данни като имена, пол, възраст и настоящ работодател, което гарантира максимална обективност на процеса. Освен това, компаниите имат възможност проактивно да се свържат с кандидати от базата на nPloy, както и да се възползват от Employer branding рекламни кампании, насочени към прецизно таргетирана аудитория.

“Избрахме да инвестираме в nPloy, защото вярваме в нуждата от технологично подобрение на пазара на труда и в успеха на екипа. Всяка добра идея има нужда от още по-добър бизнес план и от хора, които горят в изпълнението ѝ. А nPloy има точно това.”, заяви Павел Велков, управляващ партньор в инвестиционния фонд “Морнингсайд Хил” Умният алгоритъм на приложението показва на кандидатите само обяви, които отговарят на всички техни изисквания, включително за заплата. nPloy е единствената платформа в България, в коятоп талантите винаги знаят дали CV-то им е прегледано, одобрено или не.

При проява на взаимен интерес, между двете страни автоматично се отваря чат и можеда се насрочи видео интервю. А отскоро мобилното приложение предлага и възможност кандидатите да следят селектирани новини, да се включват в клубове по интереси и различни видове онлайн събития на кариерна тематика.