fbpx Българските журналисти отново ще избират Кола на годината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българските журналисти отново ще избират Кола на годината

Вече са известни претендентите, които ще се състезават в най-голямото автомобилно събитие - Кола на годината 2014 г. За 17-та поредна година българските журналисти, които са членове на Прес Авто Клуб България, ще избират най-добрите автомобили в три категории. Колите се оценяват по няколко групи от критерии, всеки от които има различна точкова стойтоност: дизайн (интериор и екстериор), задвижване (двигатели, трансмисии), функционалност, удобство, пътно поведение и динамичност, безопасност и цена/предлагане.

На 28 и 29 ноември предстои най-големият сборен тест на годината, който тази година ще бъде базиран в хотел „Дипломат Плаза“ в Луковит. Всички претенденти ще бъдат на разположение на журналистити, които в двата дни ще могат да направят последни сравнителни тестове.

На 12 декември, по време на бляскава церемония с червен килим в столичния хотел Шератон, в присъствието на целия автомобилен елит, представители на финансови институции и медии, ще станат известни и самите призьори. А ето и кои автомобили ще надпреварват:

категория Автомобили
1. Mazda6
2. Mazda3
3. Opel ADAM
4. Skoda Octavia
5. Maserati Ghibli
6. BMW серия 4
7. Peugeot 308
категория ВАН
1. Dacia Dokker
2. Citroen C4 Picasso / Grand C4 Picasso
3. Fiat 500
категория 4x4
1. Opel Mokka
2. Fiat New Panda 4x4
3. Range Rover Sport
4. Ford Kuga
5. BMW X5
6. Suzuki SX4 S-Cross