fbpx Блясък през цялата нощ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мариета Недева, консултант по козметика, Terra SPA

Блясък през цялата нощ

Мариета Недева е на 24 години и е консултант по козметика, спорт и хранителни режими в един от най-добрите спа центрове в София – TERRA SPA. Тя е категорична, че за да се чувстваме в кондиция през пролетта трябва да полагаме грижи за вътрешната и външната красота, като съчетаваме здравословният начин на живот и спорт. 
 
Мариета, какво е за теб красотата?
- Днес е модерно да си здрав, красив и преуспял. За да си красив отвън, първо е важно да си красив отвътре. Тогава се получава равновесие в живота. Тайната се крие в грижите за кожата, рационалното хранене и спортуването.
 
Наближават балове и всички млади момичета, както и техните майки искат да блестят в този ден. Какъв е твоят „красив’’ съвет към нашите читателки, които желаят да излъчват сияние, в този приказен ден.
- Много често кожата губи блясъка си, което се дължи на удебеляване на повърхностния слойтки. 
Красивата и свежа кожа е нашето най-силно оръжие, украшение, за което трябва да се грижим. За нова кожа излъчваща красота и младежки блясък на приказната бална нощ съветвам дамите да направят терапията на звездите -  двойния  пилинг с плодови киселини  BEAUTE NEUVE на френския институт за козметика GUINOT, който има повече от 30 години традиции в търсенето на най-добрите продукти. Само една терапия ще възвърне бляскавия тен. Курс от три ще намали пигментациите, елиминирайки повърхностният слой мъртви клетки и ще позволи на кожата да диша. Тенът е по-свеж, кожата е ревитализирана, красива и блестяща, а гримът е по-фиксиран. 
 
Умората, стресът или възрастта водят до загуба на блясък на кожата. В епидермиса се натрупват дехидратирани клетки, клетъчната регенерация се забавя и кожата изглежда повехнала и девитализирана. Приложението на пилинг терапия позволява нежно отстраняване на повърхностния слой мъртви клетки и разкрива свежа кожа. Плодовите киселини в гела Peel’In проникват между клетките и прекъсват междуклетъчните връзки, докато пяната Peel’Out неутрализира действието на киселините и разкрива нова и блестяща кожа. В края на терапията маската Clarimasque с чист Витамин С регенерира еластиновите нишки, изсветлява пигментациите и възвръща блясъка на кожата. 
 
А как момичетата да имат ослепителен грим и блясък на кожата в деня на самия бал, който да издържи до края на дългата абитуриентска вечер?
- Ампулите за моментален блясък Mini-Lift Eclat Beaute, мигновено стягат и изсветляват кожата благодарение на комплекс от захари с естествен произход. Те имат незабавен разкрасяващ ефект - изглаждат и придават блясък на кожата, фиксират и подчертават грима през целия ден. 
 
Какво ще ни посъветваш за да изглеждаме добре и да сме във форма в предстоящите пролетни месеци?
- Не забравяйте да пиете вода! Много хора пропускат това жизненоважно средство за хидратиране на кожата. Освен това няма да мине без тренировки – дори и по-спортно ходене до работното място! Освен това се хранете правилно – не похапвайте между другото различни солетки, крекери или бонбонки. Нужна е пълноценна храна. Накрая - подарете си здрав сън!
 
Лятото съвсем скоро ще дойде. Какви насоки за хранене и хранителен режим ще препоръчаш?
- Метаболизъм и живот е едно и също. Качествен метаболизъм е равнозначен на качествен живот, а това означава правилно хранене+тренировка. Най-здравословната диета е средиземноморската - риба, пиле, яйца, зеленчуци, плодове, ядки, зехтин. Ако искате подробности и изготвяне на персонален хранителен режим, заповядайте при нас, в Terra Spa. http://www.terraspa.bg/