BMW Group и PSA съвместно в разработките на хибридни системи

BMW Group и PSA Peugeot Citroën разширяват успешното си съвместно сътрудничество, като в бъдеще то ще включва и доставка на компоненти за хибридно задвижване на автомобили с предно предаване. Председателите на Борда на директорите на двете компании подписаха меморандум за разбирателство в този смисъл.

Компонентите са предназначени за автомобили с електрическо задвижване и предно предаване. Споразумението предвижда съвместно разработване и закупуване на компоненти, благодарение на което ще бъдат реализирани значителни икономии от мащаба. Двете компании ще могат също да стандартизират ключови елементи от процеса на електрифициране на автомобилите. За момента подробности по финансовите условия не се съобщават.

Сътрудничеството между BMW Group и PSA Peugeot Citroën продължава вече няколко години и до момента е в областта на двигателите. През февруари 2010 г. двете компании обявиха съвестна разработка на следващо поколение, съвместно разработен 4-цилиндров бензинов агрегат, който да отговаря на стандарта EU 6. С двигателят предмет на досегашното сътрудничество са оборудвани модели на марките на MINI, Peugeot и Citroën.

Facebook comments