fbpx BMW и Kith създават лимитирана серия от 150 уникални екземпляра на новото BMW M4 Competition Купе | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

BMW и Kith създават лимитирана серия от 150 уникални екземпляра на новото BMW M4 Competition Купе

Само няколко седмици след световната му премиера BMW M подготвя особено ексклузивен модел на BMW M4 Competition Купе (среден разход на гориво: 10,2 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 234 г/км): в сътрудничество със световно известната лайфстайл-марка Kithaus New York се създава лимитирано само до 150 екземпляра BMW M4 Competition x KITH с уникални дизайнерски елементи в екстериора и интериора. BMWM GmbH възприема модните течения и се позиционира на този растящ пазар, също като при сътрудничеството със съвременния художник FUTURA 2000. За създателя на Kith и BMW ентусиаст Рони Фиг сътрудничеството е особено емоционално. BMW M4 Competition x KITH може да бъде поръчвано от 23 октомври. Успоредно с това във всичките си магазини, както и онлайн, Kith предлага колекция от 96 артикула ексклузивно облекло и аксесоари.

Отскоро Рони Фиг, която навремето стана известен с най-актуалните Sneaker-Styles за известни личности и който през 2011 година създаде собствена марка Kith, е собственик на едно от легендарните BMW E30 M3. До това старателно подготвено BMW M3 от първо поколение при официалното представяне на сътрудничеството на 23 октомври в Kith Pop-Up Store в Бруклин BMW M GmbH поставя и един уникат от вече шестото поколение на High-Performance автомобила: BMW M4 Design Study by KITH, също като BMW E30 M3, е лакирано в тогавашния оригинален цвят Zinnober Red. Междувременно този цвят вече не се предлага в гамата на BMW, но е избран ексклузивно за BMW M4 Design Study by KITH като връзка между двата автомобила. Освен това на мястото на логото на M4 Competition на задния капак е разположено черно лого на Kith с BMW M ленти, като същото лого в осветена версия може да се види под подглавника на M Carbon седалките тип „корито“. Върху черната кожа на подглавниците и средната конзола са щамповани надписи Kith.

Кожата с щамповани надписи, подбрана за униката, е използван и за новите тапицерии на седалките на  BMW E30 M3 на Фиг. И неговият автомобил се отличава с логото на Kith с лентите на BMW M и сребристи букви, а върху предния и задния капак и върху волана е разположена специална версия на старото лого на BMW, при което буквите BMW са заменени с Kith. Новите, преливащи един в друг надписи са запазена марка на множеството сътрудничества на Kith с познати по целият свят компании. BMW също промени емблемата си за партньор при сътрудничество – за пръв път в историята си. За 150-те екземпляра на BMW M4 Competition x KITH бе създадено общо лого: около познатата емблема на BMW е поставен втори пръстен с цветовете на BMW M: светлосин, тъмносин и червен. Върху него със по-светъл шрифт се виждат подробности за Kith и актуалното сътрудничество. В задната част на BMW M4 Competition x KITH е разположено черно лого на Kith с лентите на BMW M.

За специалните модели се предлагат единствено матовите лакови покрития Frozen Black, Frozen Dark Silver и Frozen Brillant White – препратка към трите най-популярни цвята на BMW E30 M3 преди години. Истински акцент на специалните модели е Kith Carbon покривът. При това опционално допълнително оборудване надписът Kith със сиви букви и BMW M ленти е бродиран в повърхността на покрива. Серийна е M Compound спирачната система с червени спирачни апарати с лого на М. Те се виждат добре през М кованите джанти с двойни спици 826M Bicolor / Jetblack uni с размер 19 инча на предната ос и 20 инча на задната ос.

В интериора на BMW M4 Competition x KITH впечатление правят трицветните M Carbon седалки тип „корито“. В допълнение към пълната кожена тапицерия Merino Black характерни акценти поставят и детайлите в светлосини и червени цветове на BMW M. Също като при BMW E30 M3 на Фиг надписите при Kith са щамповани в черната кожа, която при BMW M4 Competition x KITH покрива подглавниците отпред и отзад, както и подлакътника. На средната конзола е разположен ексклузивен плакет с лого на Kith и лентите на BMW M. Осветената емблема М под предните подглавници също е с надпис Kith.

Техниката на специалния модел е от BMW M4 Competition Купе. Неговият нов редови 6-цилиндров двигател с типичната за BMW M GmbH високооборотна характеристика и най-новата технология M TwinPower Turbo развива 375 кВт (510 к.с.), максималния въртящ момент е 650 Нм. 8-степенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic е серийна. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 3,9 секунди, след 12,5 секунди автомобилът достига 200 км/ч. Освен с класическото задно задвижване BMW M4 Competition x KITH по желание ще се предлага и със задвижването на четирите колела M xDrive. В допълнение към серийното оборудване на BMW M4 Competition Купе и специфичните съдържания на сътрудничеството с Kith специалният модел серийно се оборудва и с някой други опции. Сред тях са M Compound спирачната система, М кованите джанти и M Carbon седалките тип „корито“ и M Carbon екстериорният пакет, BMW Лазерните светлини и светлините BMW Individual Shadow Line. В интериора впечатляват интериорните лайстни Carbon Fibre и галванизираните апликации на уредите за управление. Доставките на лимитираното BMW M4 Competition x KITH Edition стартират от лятото на 2021 година.