fbpx BMW и Toyota стиснаха ръце | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW и Toyota стиснаха ръце

BMW Group и Toyota Motor Corporation подписаха меморандум за разбирателство за взаимни разработки в четири технологични направления. Двете компании ще разширят стартиралото през декември миналата година сътрудничество в областта на устойчивата мобилност. Планираната кооперация е насочена към дългосрочно стратегическо сътрудничество в следните направления: съвместна разработка на горивни клетки, съвместна разработка на архитектурата и компоненти на бъдещ спортен автомобил, сътрудничество при електрифицирането на задвижващи системи, както и съвместна развойна дейност и проучвания в областта на технологиите при олекотените конструкции.
Още през март 2012 година BMW Group и TMC подписаха обвързващо споразумение за съвместни разработки в областта на литиево-йонните технологии при батериите от следващо поколение. Освен това през декември миналата година между BMW Group и Toyota Motor Europe окончателно бе подписан договор за доставка на високо ефективните 1,6- и 2-литрови дизелови двигатели на BMW Group на Toyota Motor Europe.
Подписаният MoU е израз на постигнатата през декември миналата година договореност между двете компании за търсене и дискутиране на нови възможни области за сътрудничество.