fbpx BMW iX5 Hydrogen с тестове в арабската пустиня - изминава до 504 км | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

BMW iX5 Hydrogen с тестове в арабската пустиня - изминава до 504 км

автомобилите от пилотната флотилия BMW iX5 Hydrogen, въведена през февруари тази година, завършиха интензивните тестове при горещо време в Обединените арабски емирства. Задвижването с горивни клетки на автомобила се представи впечатляващо при температури до 45°C, пясък и прах, редуващи се наклони и силно променяща се влажност.

Високоефективната система с горивни клетки, двата водородни резервоара, електрическият мотор и тяговата батерия, заедно с централния блок за управление на автомобила, демонстрират своята изключителна производителност и зрялост. Базираният в Мюнхен развоен екип тества при екстремни условия не само функционалността на всички електрически системи, но и осигуряването на капацитет за охлаждане за пълната производителност на автомобила. По този начин се гарантира типичната за BMW динамика на управлението.

BMW iX5 Hydrogen се оборудва със система с горивни клетки, която развива мощност от 170 к.с., и високоинтегриран задвижващ блок от петото поколение на технологията BMW eDrive (електромотор, трансмисия и мощна управляваща електроника в един компактен корпус). Цялостната мощност на задвижването достига 401 к.с. Необходимият за горивната клетка водород се съхранява при налягане от 700 бара в два резервоара от армирана с въглеродни нишки пластмаса, които имат вместимост от около 6 килограма водород. С това количество водород BMW iX5 Hydrogen има пробег от 504 км.