BMW показа уникалното Серия 8 Купе

етикети: 

BMW показа новата дефиниция за спортен автомобил с представянето на новото BMW Серия 8 Купе, което препраща към успешната история на марката в моторните спортове и дава стартовия сигнал за моделната офанзива на премиум производителя в луксозния сегмент. Уникалната в сегмента комбинация между вдъхновяващ спортен дух и модерен лукс предлага впечатляващ комфорт при дълги пътувания, иновативни технологии на управлението, множество асистиращи системи и модерна свързаност. 

 

Автомобилът е с нисък център на тежестта, хармонично разпределение на тежестта между осите, олекотена конструкция с алуминий, магнезий  и армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP), аеродинамично оптимизирана каросерия, мощни двигатели, спортна изпускателна система, двойно задвижване, блокаж на задния диференциал, екстремно здрава структура на каросерията и окачването. Серийно е с адаптивно М окачване.
Формите са повече от впечатляващи - елегантни линии, ниска каросерия, дълъг преден капак, силно „вталена“ пътническа клетка, мощни рамене, характерна двойна извивка на покрива, дълъг, разширяващ се към долната си част заден прозорец. LED фаровете са най-тесните правени някога от BMW и като опция се предлагат адаптивни LED фарове, както и BMW лазерни светлини със Selective Beam и увеличен до 600 метра обсег на дългите светлини. 

 

Всичко в интериора е изработено от висококачествени материали. Декоративните повърхности са концентрирани в прехода между средната конзола и арматурното табло. Арматурното табло и тапицериите на вратите серийно са покрити с кожа Walknappa. Позицията на новоразработени спортни седалки е ниска, като серийно са с тапицерия Vernasca. Двете места отзад също с ниска позиция на седене, поради което не се нуждаят от подглавници. Вместимост на багажника: 420 литра. За увеличаване на вместимостта на багажника облегалката на задната седалка е разделена и се сгъва в съотношение 50 : 50.

 

Серийно купето е оборудвано с новата концепция за индикации и управление BMW Operating System 7.0. с напълно дигитално арматурно табло и 10,25-инчов контролен дисплей с единно, модерно графично оформление на изображенията. Head-Up дисплея е с увеличена с 16 % площ на проекцията, оптимизирани 3D графики и допълнително съдържание.

 

Модерният лукс предлага телефония с безжично зареждане, BMW Display ключ, озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound.
Купето преминава в следваща фаза на автоматизираното шофиране с асистент за шофиране Professional включително модернизирани Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, асистент за завиване и водене в лентата, предупреждение при смяна на лентата и при напускане на лентата, защита срещу страничен удар, помощ при избягване на препятствие, предупреждение при напречен трафик, предупреждение за предимство и при движение в насрещна лента.
Купето предлага пълната гама от услуги на BMW ConnectedDrive. BMW Digital Key позволява достъп до автомобила и стартиране на двигателя чрез смартфон, както и интеграция на Microsoft Office 365 и Skype for Business.

 

M Спортният пакет включва специфични дизайнерски елементи и оборудване, които подчертават динамичния характер - големи въздухозаборници, 19-инчови М алуминиеви джанти, М спортна спирачна система, мултифункционални седалки, М кожен волан, осветени лайстни на праговете с лого на М.
BMW M Performance моделът е с 20-инчови М алуминиеви джанти и High-Performance гуми, специфична за М спортна спирачна система, ексклузивни екстериорни елементи в Cerium Grey, интериорни лайсни от тъкани нишки от неръждаема стомана и осветени лайсни на праговете с означение на модела. Освен това при въвеждането на модела на пазара ще се предлагат M Technic спортен пакет и специфични за модела предложения на BMW Individual.

При появата на пазара през ноември 2018 г. моделът ще има два варианта - BMW M850i xDrive Купе като BMW M Performance автомобил с нов V8 двигател с мощност  530 к.с. и  BMW 840d xDrive Купе с редови шестцилиндров дизелов двигател с 320 к.с. И двата модела серийно с модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic.

 

Facebook comments