fbpx BMW са най-надеждните автомобили според класация на ADAC | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW са най-надеждните автомобили според класация на ADAC

Германската автомобилна асоциация ADAC е класирала BMW X3 като най-надежден автомобил в категорията off-road, за втора поредна година, следван от класирания на второ място в същата категория BMW X5. Двата Sport Activity автомобила са претърпели най-малко повреди на пътя, независимо от датата на първата им регистрация. Според класацията на ADAC, в класа на малките на автомобили MINI създава най-малко работа на специалистите от пътната помощ на асоциацията, известни като жълтите ангели "Gelber Engel". Моделите от BMW Серия 1, Серия 3 и Серия 5, също се нареждат сред лидерите в своите категории.

Класацията за надеждност е съставена въз основа на анализ на данните за над 2 млн. сигнала за повреда на пътя, обслужени от механиците на Асоциацията през 2009 г. Класирането във всяка категория отразява коефициент изчислен на база брой настъпили повреди спрямо регистрациите от съответния модел в последните шест години. Анализът категорично показва, че вероятността автомобилите на BMW Group да получат повреда на пътя, независимо от възрастта им, е изключително малка във всички класове, благодарение на поддържането на високи стандарти за качество, валидни за моделите в цялата гама на германския премиум производител.

Всички модели MINI произведени в периода 2005-2009 г. получават най-високата оценка „много добър”, отразяваща изключително ниско съотношение между повреди и брой регистрирани автомобили.