fbpx BMW спира дъха със супер мощни и бързи автомобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW спира дъха със супер мощни и бързи автомобили

Автосалон София 2019

BMW спира дъха със супер мощни и бързи автомобили

BMW е един от изложителите на "Автосалон София 2019", който участва с най-много експонати. В обширната гама на баварците присъстват модели от всички класове. Три ще са премиерите на германския производител на премиум автомобили.

Премиера прави новото BMW Серия 8 Гран Купе с индивидуалната си концепция на каросерията, заимствана директно от BMW Серия 8 Купе и последователно насочените към максимална динамика на управлението задвижване и окачване е уникално олицетворение на спортната динамика в луксозния сегмент. В сравнение с BMW Серия 8 Купе моделът с 4 врати е с удължено с 201 до 3 023 мм междуосие, което благоприятства свободата на краката и пространствения комфорт на задните места на 4+1-местния автомобил. Предлага се с три двигателя с мощност от 320 до 530 к.с., със задно задвижване и задвижване на четирите колела.

Само няколко седмици след първото представяне на новото  BMW М8 Кабриолет моделът пристига в София специално за автомобилния салон в София. V8 двигателят с технология M TwinPower Turbo развива чудовищните 625 к.с. при новото BMW M8 Кабриолет Competition. Мощният агрегат е комбиниран с осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic и системата за задвижване на четирите колела M xDrive.

Ориентирания към максимална динамика характер на двигателя, задвижването и окачването осигурява на новото BMW M8 Кабриолет ускорение от 0 до 100 км - 3,4 сек., а новото BMW M8 Competition Кабриолет за 3,3 сек. Сред особеностите на модела е новоразработената интегрирана спирачна система, която в специфичния си за М вариант позволява реализирането на две различни характеристики на спирачния педал. За ексклузивното излъчване на модела допринасят специфичните за М дизайнерски елементи, които са ориентирани към функционалните изисквания при мощните спортни автомобили. Въведена е и нова концепция за управление. С новия бутон Setup на средната конзола се позволява директен достъп до настройките на двигателя, амортисьорите, кормилното управление, M xDrive и спирачната система, за да могат те да бъдат адаптирани индивидуално към личните предпочитания и ситуацията на пътя.

Съвсем нова за посетителите и най-малката модификация – BMW Серия 1, която беше обявена за революционна в историята на марката, тъй като вече е с предно предаване. В "Интер Експо Център" е изложена модификаията 120d xDrive. Под капака на автомобила е вграден 2,0-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра, който развива 190 к.с. мощност и 400 Нм въртящ момент. Благодарение на новата архитектура с предно задвижване, най-малкият баварец предлага значително повече място при почти идентични размери. Увеличението засяга най-вече пространството за пътниците на задните седалки, както и обема на багажника.