fbpx BMW със спад от 20% в продажбите, но първи признаци на възстановяване в Китай | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW със спад от 20% в продажбите, но първи признаци на възстановяване в Китай

BMW със спад от 20% в продажбите, но първи признаци на възстановяване в Китай

Резултатите от продажбите за първото тримесечие са негативно повлияни от глобалното въздействие на COVID-19 и ефектите от временното затваряне на голям брой търговски обекти. BMW Group достави на клиентите общо 477 111 (-20,6%) премиум автомобили BMW, MINI и Rolls-Royce през първите три месеца на тази година.

„Реагираме на предизвикателната ситуация в световен мащаб, причинена от коронавирус пандемията и гъвкаво приспособяваме обема на производството към търсенето. По този начин създаваме важни условия за продължаване на икономическия успех на компанията “, подчертава Питер Нота, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за клиентите, марките и продажбите. „В Китай наблюдаваме първите признаци на възстановяване при силен прием на нови поръчка“, продължи Нота.

Благодарение на мащабната си моделна офанзива през последните месеци, BMW Group постигна добър старт на годината и отчете ръст в продажбите. През февруари обаче въздействието на пандемията доведе до значително намаляване на продажбите в Китай. До март ефектите от пандемията бяха ясно видими в данните за продажбите в Европа и САЩ. Около 80% от всички търговски обекти в Европа и 70% от тези в САЩ в момента са затворени поради коронавируса. В редица страни, включително Германия, на търговците на дребно със закон е забранено да продават автомобили.

BMW Group изцяло подкрепя мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19 и поема отговорността си пред обществото. Компанията предоставя превозни средства за социални и здравни заведения, за да осигури мобилността на работниците в здравния сектор. В Германия и в страните, в които осъществява дейност BMW Group помага и на социални и обществени институции с дарения на стоки и материали, като ресираторни маски и дезинфектанти. В момента компанията работи в тясно сътрудничество със световната си мрежа доставчици, за да снабди необходимите маски и друго медицинско оборудване в кратки срокове. Също така се прави преглед на възможността за производство на медицински маски.

BMW Group предоставя на своите търговски партньори и клиенти най-добрата възможна подкрепа в тази трудна ситуация. Тъй като условията са различни в отделните държави, в тесни консултации с партньорите на дребно се прилагат конкретни мерки за всеки пазари. Където е подходящо, BMW Group предлага на своите клиенти мерки като удължаване на гаранциите и на интервалите за поддръжка и продължава да предоставя сервизни услуги, доколкото законовите ограничения позволяват това.

Общо 411 809 (-20,1%) автомобили BMW са доставени на клиенти през първите три месеца на годината. Марката MINI реализира 64 499 (-23,4%) бройя през същия период.

През първото тримесечие в целия свят са продадени 30 692 (+ 13,9%) електрифицирани автомобили на марките BMW и MINI. „Това означава, че ние също сме на път да постигнем целите на ЕС за емисиитте CO2. Не виждаме необходимост да отлагаме целите за защита на климата “, казва Питер Нота

Facebook коментари