fbpx Бош Автомобилно оборудване откри център за обучения в партньорство с Гимназия „Хенри Форд" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Бош Автомобилно оборудване откри център за обучения в партньорство с Гимназия „Хенри Форд"

Бош Автомобилно оборудване откри своя нов учебен център за подготовка на специалисти в областта на поддръжката и ремонта на леки и тежкотоварни автомобили. Така с отварянето на центъра се затвърждава доброто сътрудничество между компанията и учебното заведение и е поредната стъпка в процеса на интеграция между бизнеса, образованието и науката.

Проектът, реализиран в партньорство с Професионална гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд” е естествено продължение на отличното сътрудничество между компанията и авторитетното учебно заведение, което е и най-голямото професионално училище в България и на Балканския полуостров.

„В Бош се стремим активно да помагаме за подготовката на необходимите бъдещи специалисти. Пример за това е работата ни с ПГТЕ "Хенри Форд". С новия Център можем да разгърнем още повече обученията, които провеждахме до момента“, заяви Панайот Николов, търговски директор Автомобилно оборудване в Бош България.

Дейността на Центъра ще бъде насочена към специализирани обучения на преподаватели, ученици и сервизни експерти от автомобилния бранш, които желаят да повишат своята квалификация и познания в сферата на аутомотив индустрията.

Центърът е финансиран от Бош Автомобилно оборудване съвместно с ПГТЕ „Хенри Форд“ и в него са внедрени някои от най-новите технологии в областта на автомобилната диагностика, горивни системи, системи за автономност, комфортна електроника, шаси и спирачни системи. 

Общата инвестиция от 56 000 лв. за реновирането и оборудването на Центъра подчертава ангажимента на Бош да инвестира в развитие на образованието и подготовката на бъдещи кадри за автомобилната индустрия.

„Центърът за обучения ще даде възможност на нашите ученици и преподаватели да се запознаят с най-актуалните и най-иновативни тенденции в индустрията и да придобият полезен практически опит“, сподели инж. Таньо Стойчев, директор на ПГТЕ "Хенри Форд".

В крак със съвременните изисквания, намеренията на Бош са да създаде нови възможности за обучения както в присъствена, така и в онлайн форма. Сред тях са обучения, насочени към диагностика и ремонт на хибридни и електрически превозни средства, под формата на иновативни обучения в областта на електромобилността.