fbpx Бояна Ликоманова-Димова с ВИДЕО послание за Алманах2020 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бояна Ликоманова-Димова с ВИДЕО послание за Алманах2020

Водеща снимка

Бояна Ликоманова-Димова с ВИДЕО послание за Алманах2020

Бояна Ликоманова-Димова е част от проекта "Мениджърите споделят" и нейната бизнес история може да откриете в Алманах 2020, който излезе февруари 2020 г. Тя партньор и ръководител на BI отдела в Balkan Services. Тя разработчик на редица стратегии за BI приложения в български и международни проекти. Притежава над 13 г. опит в IT сектора с пряка работа с клиенти, идентифициране на техните нужди и удовлетворяването им чрез внедряване на бизнес решения. Тук публикуваме кратък откъс от нейното послание, както и специално ВИДЕО. 

 

"Мисля, че в България се намираме в двата края на дигиталната трансформация. Има компании, които са прескочили цели ери в развитието си и са абсолютно конкурентоспособни. Някои от тях дори са световни лидери. Те са изключителни примери и трябва да се говори повече за тях. Има и доста фирми, които са в другия край и те трябва да извървят наведнъж много големи крачки, за да успеят да съществуват на пазара. 

Изкуственият интелект става все по-значима част от живота ни и вярвам, че роботите ще ни помогнат да развием в още по-голяма степен своя интелект. Те ще изземат инертните дейности, а хората ще могат да работят с естествения си интелект, включително и за да ги управляват. Роботите ще ни помогнат все повече в ежедневието, но трябва да внимаваме да не ни подведат. С тях всичко ще се развива с експоненциална скорост и ако посоката е грешна, щетите ще са в големи размери. Именно затова ключът е в контрола, който не трябва да изпускаме.

Трябва да се учим да преодоляваме предизвикателствата по пътя си и колкото по-рано свикнем с мисълта, че е необходимо да се работи усърдно, толкова по-лесно ще бъде занапред. Мотивацията трябва да идва от високото ниво на качество, което сами искаме да постигнем. Когато работиш нещо, което ти харесва и те вдъхновява, това е много по-лесна задача.  Аз вярвам, че човек, който е постигнал експертиза в дадена област, ще се стреми към същото високо ниво и във всеки друг аспект от дейността си. Животът е толкова динамичен и един кариерен обрат е винаги възможна опция. Това което трябва да продължаваме да правим, каквото и да работим, е да се стремим към високо качество. И не чакайте някой друг да го свърши вместо вас – училището, университетът, държавата, компанията, шефът…От вас зависи да действате тук и сега! Имайте смели и амбициозни мечти, както и търпението и постоянството да ги преследвате. Колкото по-млад е човек, толкова по лесно се прощават грешките, затова моят съвет е да започнете веднага и да не се страхувате".  

 

facebook коментари