fbpx Броят на смартфони ще се увеличи драстично | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Броят на смартфони ще се увеличи драстично

Смартфон потребителите представляват 25-30% от всички абонати на мобилни услуги. Смартфоните съставляват по-голямата част (55%) от мобилните телефони, продавани в Q3, отчита проследно проучване на Ericsson. Очакванията са, че между 2013 и 2019 г. смартфон абонаментите ще се утроят, като броят ще достигне 9,3 млрд.
Тази тенденция, съвсем обяснимо, ще се наложи от Китай и други развиващи се пазари, предлагащи по-евтини и достъпни модели смартфони.Очаква се смартфон трафикът да се увеличи 10 пъти между 2013 и 2019 г., достигайки до 10 екзабайта. Видео трафикът расте с 55% годишно, и ще представлява повече от 50 на сто от мобилния трафик на данни, а делът на социалните мрежи и уеб услугите ще представлява 10 на сто през 2019 г.В допълнение, почти две трети (65 процента) от населението ще използва 4G/LTE мрежи.
Доброто мобилно покритие е важен аспект от живота на мнозина, и в момента се нарежда сред петте най-важни фактора за удовлетвореност от живота в града. Имайки предвид, че най-голямата част от мобилния трафик произхожда именно от градовете, Ericsson тества три различни стратегии, за да осигури добро покритие в затворени пространства, като използва симулационен софтуер за прогнозиране на степента на покритие на приложенията във високи сгради.