fbpx Бургаски ученик стана световен шампион по IT | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бургаски ученик стана световен шампион по IT

 
Ученикът Георги Бошев от Бургас спечели в конкуренцията със 700 000 участници от повече от 120 държави и стана световен шампион по информационни технологии на Световният MOS шампионат (Certiport Microsoft Office Specialist World Championship) в Орландо, САЩ. Георги е ученик в 12 клас на ГПАЕ "Гео Милев". Подготовката му е водена от учителя по информационни технологии Димитрина Тодорова. На Световната първенство се състезаваха още трима ученици от Английската гимназия -  аниела Павлова, Поля Янева и Кристиян Тодоров.
 
“Certiport Microsoft Office Specialist World Championship” има за цел да тества уменията на учениците да боравят със специализираните приложения на софтуерната компания, предназначени за обработка на текст, таблици и презентации.
 
„Щастлив съм, че успях да се сертифицирам до това ниво. Ще продължавам да изучавам технологии, макар моите основни интереси да са в областта на медицината. Участвам във всички възможни мероприятия организирани от училището, свързани с технологиите“, каза след състезанието Георги Бошев.