Бюджетна ваканция

Бюджетна ваканцияСега повече от всякога се налага да спестявате пари. В същото време да цяла година да ходите на работа и да не си позволите и седмица почивка е изтезание за организма и психиката. Свитото потребление обаче принуди и повечето компании в туристическата индустрия да предложат значителни намаления при наем на автомобили, полети, хотели и туристически пакети. Затова, ако сте по-организирани и дейни, може да спестите много средства от ваканционни пътувания, ако следвате някои от долните прости стъпки.

Пътуване извън сезона. Очевидно е, че ако решите да ходите на море през август и на ски през януари и февруари ще ви струва по-скъпо. Същото е ако решите да пътувате до Disney World по Великден, например, отколкото през септември, когато децата се връщат на училище. Разберете какви са пиковите натоварвания на сезона за вашата желана дестинация и изберете пътуване възможно най-близо до изключения сезон, но с далеч по-добри цени. Ако решите да наемете къща за седмица в Ница до от май до към 10 юни, цената е до три пъти по-ниска спрямо месец по-късно и до пет-шест, ако е през август. През септември отново може да договорите отлична цена, а Лазурният бряг в крайните месеци на лятото предлага отлично време и море.  

Организирайте група. Заслужава си да се напънете и да организирате група приятели, най-вече, ако сте избрали далечна дестинация. Често планирате пътуване до известно далечно и екзотично място могат да излязат невероятно евтини, ако ви предложите организирана група. Много компании ще ви дадат десетия билет за пътуването безплатно, ако резервирате девет, ще получите по-голяма отстъпка за хотел, както и още други бонуси. Така че, захванете се за тази работа по-отрано, за да може да се наканят и вашите приятели за това пътуване и действайте!

Не пропускайте обяда за сметка на вечерята. Повечето от хотелите предлагат закуски. Не ги пропускайте, когато пътувате и заредете здраво. След това може да направите един късен обяд и това може да ви спести много пари по време на почивката. По цял свят вече повечето ресторанти предлагат обедно меню, което е много изгодно. Така може да попаднете дори и в най-престижни хотели, които отварят вратите си за туристите, без те да нощуват там. В Рим е пълно с туристически менюта за по 10 евро, които включват пица, напитка и някакъв десерт. За вечеря трудно ще намерите подобни оферти. Така в по-късните часове може да минете с един сладолед или нещо друго дребно за прихапване.

Регистрирайте се в сайтовете на авиокомпании и туристически фирми. Така вие ще сте първи в списъка на електронна поща на повечето авиокомпании и туристически фирми, което ще ви осигури достъп до всичките им отстъпки и купони. Със сигурност ще намерите много изгодни оферти, които иначе свършват за часове. Моя позната е направила точно така и постоянно дебне такива оферти. Колкото и невероятно да звучи е обиколила света за невероятни пари. Тези отстъпки и купони ще ви предложим някои от най-добрите предложения наоколо на пътуване.

Пресметнете и опаковайте много добре багажа си. Когато резервирате билет а авиокомпания, прочетете много добре условията за превозване на багаж. Много пъти се оказва, че таксата за един куфар е повече от самия билет. Това важи най-вече за low-cost компаниите. А често, ръчната чанта в размерите, които е допустимо, е напълно достатъчна.

Резервирайте вашето пътуване или много по-рано или в последния момент. За организираните хора, резервацията шест месеца или повече предварително, ще им донесе много добра отстъпка, като така ще сте сигурни отрано къде отивате, дни на пътуване и т.н. Все пак, ако наистина искате да откриете най-добрите сделки за пътуване и сте готови да бъдете гъвкави, резервирате пътуването си в последната минута. Повечето туристически фирми на практика „раздават“ пътувания в последния момент, за да запълнят места и стаи. Е, това предполага да бъдете настроени малко по-приключенски, както и не забравяйте и факта, че възможности за избор ще бъдат по-ограничени. Но пък може да излезе оферта за дестинация, за която мечтаете от години.

Каквото и да изберете, работете с реномиран туристически агент. Въпреки че сделките онлайн могат да бъдат по-добри в пъти, много проучвания показват, че туристическите агенте могат да предложат същите или дори по-добри цени за сделките. Убедих се, когато една туристическа агенция ми даде по-добре цена, за наемане на къща в Тоскана, спрямо офертата, която видях в интернет. В допълнение, можете да получите експертни познания за пътуването, резервации на други посещения на място, полезна информация. Налице е също така експерт, готов да отговори на всички въпроси или да ви помогне, ако имате проблем. А в чужбина особено, проблемите понякога могат да бъдат много солени, най-вече от незнание.

 

Facebook коментари