fbpx Цените на самолетните билети ще падат драстично | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Цените на самолетните билети ще падат драстично

Цените и таксите в самолетния транспорт ще паднат драстично, стана ясно още от дискусията по откриване на 11-я световен конгрес на нискотарифните авиокомпании в Лондон. През 2015 г. индустрията трябва да очаква ценова война, каквато не е виждала в досега историята. Според Кристоф Мюлер – главен изпълнителен директор на Aer Lingus, Европа върви към истинска „кървава война“ при определяне цените на самолетните билети. Около това мнение се обединиха и превозвачи като Ryanairи руският Aeroflot. Единствено шефът на Norwegianбе по-умерен в нагласата си към ценовия фронт. Според него цените ще се запазят горе-долу същите, но ще се наблегне значително на подобряване качеството на услугите.

Ирландският нискотарифен гигант Ryanairобеща повече отстъпки и по-голям капацитет, чрез удвояване на флотилията си до 2024г. Авиокомпанията обмисля полети до Русия – в частност Москва и Санкт Петърбург. Новият маркетинг директор на превозвача, Кени Джейкъбс, нарече сектора „изостанал“ и добави, че авиационният бизнес трябва драстично да се подобри и промени, в съответсвие с нуждите на клиента.

Авиокомпаниите се обединиха и около значението на социалните мрежи, мобилните технологии и смарт устройствата като Apple Watch, Google Glass и тн. Според превозвачите безплатният Wi-Fi интернет на борда вече e задължителен. „Непременно трябва да сме подготвени за новите тенденции, защото съвсем скоро те не просто ще персонализират пътуванията, но е твърде вероятно и да ги контролират.“  – заяви Джейкъб Гуера от United Airlines.

Персонализираното преживяване на пътниците, чрез използване на нови технологии както на земята, така и във въздуха, ще бъде използвано агресивно от авиокомпаниите при покоряване на нови пазари през следващата година. Едновременно с това, цените на билетите ще вървят надолу в ожесточена борба за клиенти.