fbpx Четем съвременни български е-книги | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Четем съвременни български е-книги

Производителят на IT продукти с лайфстайл дизайн Prestigio представи новия си проект, в който първи път ще „издаде” в дигитален формат книгите на един от най-четените и превеждани нови български автори Георги Господинов. Четецът на електронни книги Prestigio PER5162 влиза в търговската мрежа зареден с „Естествен роман”, стихосбирката „Балади и разпади” и сборника разкази „И други истории”. Новият модел е насочен към най-запалените читатели, които търсят устройство с множество функции и дълъг живот на батерията.
„Винаги съм смятал, че четящият човек е красив, че е по-различен от другите. А електронните четци са начин да се търсят нови читатели сред модерните и млади хора. Затова приех поканата на Prestigio, за мен е нов и интересен опит. Намирам за добра идея да се представят книги на съвременни български автори и по този начин. Любопитно ми е как ще се възприеме Естествен роман като Е-Естествен роман.” – сподели Георги Господинов.

Моделът е 6-инчов четец с E-ink дисплей, като с едно зареждане на батерията могат да се прелистят до 15 000 страници. Вътрешната памет е 2GB, достатъчна за съхранението на до 2000 книги. WiFi-връзката предоставя максимална свързаност и удобство при сваляне на нови заглавия. Моделът е с дебелина едва сантиметър и тегло от 300 гр.