fbpx Чуждестранни журналисти посетиха завода на Great Wall в Ловеч | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Чуждестранни журналисти посетиха завода на Great Wall в Ловеч

Над 20 представители на автомобилни и специализирани икономически медии от Унгария, Румъния, Сърбия и Македония, посетиха завода на българския автомобилен производител „Литекс Моторс“ край Ловеч и тестваха автомобилите Great Wall.

Посещението на чуждестранните гости е свързано с експанзията на „Литекс Моторс“ на европейския автомобилен пазар. Вече повече от година българският автомобилен производител е ексклузивен доставчик на Eurasia Motors в Италия, автомобилите Great Wall се продават и в Македония. През 2014 г. компанията подписа договори за дистрибуция със Сърбия и Румъния, където вече активно развива дилърската си мрежа. Унгария, Чехия и Словакия също са сред приоритетните пазари, на които „Литекс Моторс“ планира навлизане.

Чуждестранните журналисти имаха възможност да тестват двата ключови модела на Great Wall, които се произвеждат в България – H6 и Steed 5. Посещението на чуждестранните гости започна с тест драйв на бензиновата и дизеловата версия на Great Wall H6 – маршрутът включваше шофиране в градска, извънградска среда и в пресечена местност, като по този начин гостите имаха възможност да оценят високо качествата на SUV-то, произвеждано в България. В рамките на посещението си, представителите на медиите се запознаха с работата в автомобилния завод и наблюдаваха отблизо производствения процес. Инженерният екип на „Литекс Моторс“ – младите български специалисти и чуждестранните консултанти с дългогодишен международен опит, запознаха журналистите със спецификите на производството, системите за сигурност, качество и контрол на производствения процес, прилагани в единствения автомобилен завод в България.

Чуждестранните журналисти тестваха и специалните версии на пикапа Great Wall Steed 5 – Professional, Hunter и Premium, които получиха наградата за принос в развитието на автомобилната индустрия на церемонията „Кола на година 2015“. На специално подготвените трасета, гостите оцениха отличителните характеристики на всяка една от 3-те версии, създадени, за да удовлетворят специфичните изисквания на клиентите.

Най-новият модел - прототипът Great Wall H6 Domino бе представен с уникално огнено шоу на Ловешката крепост - двуцветният SUV ще се предлага в няколко цветови комбинации и с допълнително оборудване.

По време на посещението си в България, чуждестранните журналисти имаха възможност да се запознаят с плановете за развитие на „Литекс Моторс“ и експанзията на марката Great Wall в Европа. И през 2015 г. българският автомобилен производител ще продължи да работи по дългосрочната си стратегия за разширяване на производствената дейност и навлизане на автомобилния пазар в Централна и Източна Европа.