fbpx Citroen представи нов SUV модел - C5 Aircross | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ревю

Citroen представи нов SUV модел - C5 Aircross

етикети

Citroën представя европейската версия на C5 Aircross, с което продължава своята международна SUV офанзива. Този нов флагман, наследник на последните модели на Citroen, SUV от ново поколение и вдъхновен от очакванията на клиентите, има уникален и уверен характер. Той предлага безпрецедентна оферта за персонализиране с 30 комбинации за екстериор. Носител на програмата Citroën Advanced Comfort®, C5 Aircross е най-модулируемият и комфортен SUV в своя сегмент. Оборудван с окачване Progressive Hydraulic Cushions® (с прогресивни хидравлични ограничители) и седалки Advanced Comfort, той предлага ново преживяване на борда типично за Citroën.

Освен това има уникална модулируемост с 3 индивидуални плъзгащи, прибиращи и накланящи се задни седалки, и багажник с най-добър обем в класа (от 580 до 720 литра). Съвременен и високотехнологичен, той е оборудван с 20 системи в помощ на управлението, между които Highway Driver Assist, устройство за автономно управление от 2-ро ниво и Grip Control с Hill Assist Descent, за да тръгне по неотъпканите пътища, както и 6 технологии за свързване, включващи безжично зареждане на смартфони.

 

След C3 Aircross, който постига истински търговски успех надхвърляйки 70 000 продажби, след това C5 Aircross, лансиран и достигнал вече 35 000 продажби в Китай и накрая C4 Aircross, представен в края на април на автомобилния салон в Пекин, Citroën продължава международната си офанзива със SUV моделите, представяйки европейската версия на C5 Aircross.

Със силна идентичност, Новият SUV C5 Aircross се отличава с уникално, енергично и уверено поведение. С дължина 4,50 м, здрав и атлетичен, силен без да е арогантен, той акцентира различието си в света на SUV с плавния си обем, подчертан от силни графични елементи като Airbump®, големи колела с диаметър 720 мм, пътен просвет 230 мм, шини на покрива, които го идентифицират. Купето веднага излъчва усещане за безопасност и пространство с хоризонталния панел на бордното табло, обгръщащи седалки, чиято висока позиция създава чувство за доминиране на пътя, широка централна конзола и използваните топли материи. 

В допълнение към голямата остъклена повърхност на 360°, новият SUV C5 Aircross има отварящ се стъклен панорамен покрив с големи размери (1 120 мм х 840 мм). Така в купето влиза много светлина, създаваща изключително приятно усещане.

 

Добре интегриран в новото време, оборудван с 12,3-инчов TFT цифров екран и 8-инчов капацитивен сензорен таблет, Новият SUV C5 Aircross разполага с 20 системи в помощ на управлението от най-ново поколение, като например Highway Driver Assist, устройство за автономно шофиране от 2-ро ниво, както и 6 модерни технологии за свързване. Ултра-свързан, той предлага безжично зареждане чрез индукция, както и ConnectedCAM Citroën®. Оборудван с ефективни бензинови и дизелови двигатели с мощност от 130 к.с. до 180 к.с. и с новата автоматична скоростна кутия EAT8, C5 Aircross ще бъде първият модел на Citroën, оборудван с технологията Plug-in Hybrid PHEV до края на 2019 година.

Друг основен компонент на комфорта на борда: местата за съхранение на предмети. Новият SUV C5 Aircross разполага с находчиви и функционални места за съхранение на вещи за различни нужди: така например подлакътникът на централната конзола съдържа голяма ниша, в която може да се охлади бутилка от 1.5 литра, а в голямото отделение в предната част на централната конзола може безжично да се зареждат големи смартфони.

 

Новият SUV C5 Aircross играе с картите за персонализация с общо 30 комбинации за екстериор, като продължава традициите на последните C3 Aircross, C4 Cactus и Berlingo, за да позволи на клиентите да създадат автомобил по свой образ.

Новият SUV C5 Aircross, който ще бъде пуснат в продажба в края на 2018 г. в Европа, ще се произвежда в завода в Рен –Ла Жане, Франция.