fbpx Corvette Stingray се завръща | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Corvette Stingray се завръща

етикети

На автосалона в Детройт Chevrolet дебютира с напълно новия Corvette Stingray.
“Както Sting Ray от 1963 година, най-добрите модели на Corvette олицетворяват уникални качества по отношение на динамика, модерни технологични решения, вдъхновяващ дизайн и изключително преживяване зад волана,” отбелязва президентът на General Motors North America Марк Ройс. “Напълно новият Corvette надхвърля всичко създадено досега, благодарение на постиженията в областта на дизайна, технологиите и инженеринга.”

Напълно новият Corvette Stingray заимства само два компонента от предишното поколение на модела. Той е базиран на изцяло нова каросерийна конструкция и ходова част, използва нов задвижващ агрегат и силово предаване, както и изцяло нови стилистични решения по отношение на външния дизайн и интериора. В интериора са използвани не имитации, а детайли от истински усилени с въглеродни влакна полимери (карбон), алуминий и ръчно обработена кожа. Едновременно с това се предлагат два избора по отношение на седалките – всяка включваща лека магнезиева носеща рамка с изключителна здравина – и два осем инчови екрана за информация за водача и за инфоразвлекателни цели с възможност за конфигуриране.

Предлагат се авангардни технологии за водача, включващи петрежимен Drive Mode Selector (селектор за избор на режим) с който се настройват 12 параметъра на автомобила, както и нова седем-степенна механична трансмисия с функция Active Rev Matching (активно съответствие на оборотите), която установява избора на предавка и настройва оборотите на двигателя, така че да бъде осъществен перфектен процес на превключване

Изцяло новият 6.2-литров V8 двигател LT1 съчетава авангардни технологични решения като директно впръскване, Active Fuel Management (изключване на част от цилиндрите при работа на частично натоварване) и високотехнологичен горивен процес които дават възможност за осигуряване на по-висока мощност при по-нисък разход на гориво.
Адаптирано за пистово шофиране допълнително оборудване Z51 Performance Package включва електронно управляван блокируем диференциал, система за смазване със сух картер, интегрална система за охлаждане на спирачките, диференциала и трансмисията, както и уникален аеро пакет, който допълнително подобрява стабилността при висока скорост.
Продажбите на купето моделна година 2014 ще стартират през третото тримесечие на 2013 година.