fbpx Цветята, които говорят | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Цветята, които говорят

Цветята, които говорят

Като че ли няма нищо по-чисто и по-естествено създание от цветето. Често то е израз на отношението ни към даден човек. Всеки от нас има десетки поводи, в които подарява цветя. Но какви цветя да подари? Букет или декоративно растение, а какъв цвят? Всички тези подробности отговарят на мислите ни към този, на когото ще ги подарим. Ами ако това е човек, който не познаваме много добре? В този случай за предпочитане е да подарите растение, което може да вирее и навън, и така то няма да пречи в къщата. Ами ако това е булката? Най-изискано ще е да поръчате малък, хубав букет от цветя в прасковен цвят, който символизира желанието ви за огромно щастие и много любов или ако успеете да намерите букет с портокалови цветчета. А ако трябва да подарите цвете на любовта на сърцето ви? Определено насочете се към красив букет от червени рози или нещо в розово ..., не забравяйте обаче, че когато има любов, дори една роза изпълва сърцата ни с щастие!

Цветя или декоративно растение?
Имайте предвид, че не всеки харесва на рязан цвят. Ако се познавате добре с получателя, спокойно може да изберете растение, което да вирее на балкона или в градината. Изборът е огромен и включва различни видове зелени растения или такива с различни цветове. Добър избор са африкански виолетки, азалии, пъстри иглики, бегонии, гардении. Ако трябва да засвидетелствате уважение и благодарност към някой, винаги е най-подходящо да изберете декоративно растение.

Голям букет или хубав букет?
Не си мислете, че колкото е по-грамаден букета, толкова повече възможности ще демонстрирате и ще ви забележат. Освен това подаряването на огромни и тромави камари, не винаги е проява на добър вкус. За предпочитане е да изберете малък и деликатен букет, който е грижливо увит с елегантна хартия, заедно с персонално пожелание. Разбира се, винаги може да има изключения, ако сте сигурни, че знаете любимите цветя на човека, независимо дали ще се наложи да заемете цялата задна седалка на автомобила за да ги превозите.

Какви цветя да изберете за мъж?
Колкото и да звучи странно, дори и на мъжете могат да се подаряват цветя, стига да се избегнат крехките цветове и такива, които излъчват романтика. Цветовете трябва да бъдат ярки и категорични - червен, жълт или оранжев. Опаковката също трябва да бъде подходяща, да не доминира над цветята, като се избягват ленти от кадифе или коприна. За предпочитане е лента от коноп или памук, но в цвета на опаковката. За лекари или адвокати, както и други хора с конкретни професии обаче, декоративните растения винаги са най-добрият подарък. Те могат да бъдат оставени в кабинета, без да изискват специални грижи.

За една жена и една роза значи много!
Да – точно така е! Счита се, че белите рози символизират духовната любов, розовите - приятелство, а страстта се изразява с червените.
Но не забравяйте, че в допълнение към изпращането традиционните червени рози, има и други възможности да покажете лудата си любов към дамата на сърцето – камелиите също са много красноречиви.

Какво носи орхидеята?
Орхидеята още от древни времена се смята за силен афродизиак и се е използвала и като лекарство срещу безплодие. Така че, подарена на едно момиче може да породи много различни помисли.
 

Как да изберем цветя за букет на булката?
За букета на булката се използва комбинация от цветя и клонки със зелени листа, чийто смисъл изразява, дълголетие и продължителност на брака.

Портокаловите цветчета се смятат за най-традиционното пожелание за късмет и плодородие.
Цвят от глог носи късмет.
Бялата камелия говори за постоянство на чувства.
Цветчетата на орловия нокът говорят за силна любовна връзка.
Белият карамфил е символ на дълбока любов и абсолютна преданос.
Жасминът традиционно се подарява на булката за късмет.
В древна Гърция клонките от мирта са били символ на любовта, заради вечно зелените и лъскави листенца на растението.
Рута (или както го познаваме – седефче) е билка срещу магия, която също се е давала на булката в древни времена.
А знаете ли, че липата пък е символ на съпружеската любов? Така че, ако сватбата ви е в градина и там има липово дърво, ще сте щастливи цял живот!

Значението на цветовете на цветята
Червените цветя и по-специално ако те са рози имат специфично послание – изгаряте от любов.
Внимавайте да не подарите жълт цвят на приятелката си, защото той е символ на предателство.
Белите цветя обикновено са запазени за булките или събития като раждане на дете, кръщенета.
По Коледа нормално изборът ви да падне върху червено, защото освен любов, този цвят носи и радост.
Разбира се розовото, оранжевото, синьото, лилавото също имат послания, но като цяло носят положителен заряд.

Facebook коментари