fbpx Да изберем хубав коледен подарък | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Да изберем хубав коледен подарък

Коледната вечер, подготовката за празниците и най-вече избирането на подаръците заемат голяма част от списъка със задачи в последния месец на годината. Търсим нещо много специално и необикновено за хората, които обичаме. Искаме да им подарим целия свят, пътешествия в непознати приказни страни, невероятни приключения и романтични преживявания, страстни копнежи и славни победи. Възможно е ли е? Защо не! Всичко това може да се побере в един малък електронен четец, който съдържа до 2000 книги!

Как да изберем идеалния е-четец? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да вземете най-доброто решение. За да направите избор първо си отговорете на няколко прости въпроса:

За какво ще се използва електронния четец?

Дали само за четене или също така за работа с текста? На пазара се предлагат множество модели, които притежават допълнителни полезни възможности. Например вградена камера, която позволява на потребителя да снима част от текст и след това да го конвертира в текстови формат, функция, която е полезна при работа в офис или при учене. Благодарение на специален софтуер е-четецът разпознава ISBN (Международният стандартен номер на книга), което позволява бързото и лесно намиране на всяка електронна книга в Интернет книжарниците, както и допълнителна информация за нея.

Къде и кога предпочита да чете човекът, за когото избирате е-четец?

Някои хора предпочитат да четат в леглото вечер преди да заспят, други четат в транспорта, на път за работа. Затова описанието на най-подходящия е-четец зависи от това къде и кога четем най-често. Ако предпочитате да четете вечер, вие със сигурност имате нужда от е-четец с подсветка. На тези, които четат „на път” ще е подходящ компактен и лек е-четец. Можете да изберете устройство, на което да четете спокойно докато релаксирате във ваната – дори да го изпуснете във водата, водоустойчивият четец няма да пострада.