fbpx Да се даде ваучер на всяко дете за ученическите туристически пътувания | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Да се даде ваучер на всяко дете за ученическите туристически пътувания

На среща между Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и представители на Националната асоциация за детски и младежки туризъм бяха коментирани промените в Наредбата за детските и ученическите туристически пътувания с обща цена, инициирани от институциите в системата на предучилищното и училищното образование. Предстои текстът да се приеме  от Министерския съвет в най-близко време по съвместно предложение на министъра на туризма и министъра на образованието и науката, посочи вицепремиерът.

Министърът каза, че програмите за детските пътувания, зелените и ски училищата са от голямо значение за укрепване здравето на подрастващите и тяхната социализация. Особено в условията на пандемия те биха могли да съчетават много добре училищните и извънкласните форми за подготовка.

Вицепремиерът посочи, че при последната среща преди ден с бизнеса в зимните курорти е била подчертана важността на този активен отдих. Мениджърите на хотели предложиха да се обмисли възможността да се комбинират ваканциите между балканските държави, за да се осигури по-голям приток на деца в курортите ни през всички сезони, каза тя.

Фирмите за детски и младежки  пътувания трябва непременно да се възползват от икономическите и социалните мерки в подкрепа на туристическия бранш, още повече че са доста облекчени като процедура. Така бизнесът ще може по-бързо да се рестартира около началото на учебната година, поясни тя.

Министерството на туризма ще подкрепи пред Министерството на образованието и науката идеята на асоциацията да се създаде система от ваучери по 100 лв. за всяко дете за такива пътувания.