fbpx Да се даде ваучер на всяко дете за ученическите туристически пътувания | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Да се даде ваучер на всяко дете за ученическите туристически пътувания

Водеща снимка
Да

Да се даде ваучер на всяко дете за ученическите туристически пътувания

На среща между Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и представители на Националната асоциация за детски и младежки туризъм бяха коментирани промените в Наредбата за детските и ученическите туристически пътувания с обща цена, инициирани от институциите в системата на предучилищното и училищното образование. Предстои текстът да се приеме  от Министерския съвет в най-близко време по съвместно предложение на министъра на туризма и министъра на образованието и науката, посочи вицепремиерът.

Министърът каза, че програмите за детските пътувания, зелените и ски училищата са от голямо значение за укрепване здравето на подрастващите и тяхната социализация. Особено в условията на пандемия те биха могли да съчетават много добре училищните и извънкласните форми за подготовка.

Вицепремиерът посочи, че при последната среща преди ден с бизнеса в зимните курорти е била подчертана важността на този активен отдих. Мениджърите на хотели предложиха да се обмисли възможността да се комбинират ваканциите между балканските държави, за да се осигури по-голям приток на деца в курортите ни през всички сезони, каза тя.

Фирмите за детски и младежки  пътувания трябва непременно да се възползват от икономическите и социалните мерки в подкрепа на туристическия бранш, още повече че са доста облекчени като процедура. Така бизнесът ще може по-бързо да се рестартира около началото на учебната година, поясни тя.

Министерството на туризма ще подкрепи пред Министерството на образованието и науката идеята на асоциацията да се създаде система от ваучери по 100 лв. за всяко дете за такива пътувания.